GGD bezorgd over daling aantal gevaccineerde kinderen

URK • Do 24 november 2016 | 22:35 • Donderdag 24 november 2016 | 22:35
De GGD Flevoland is bezorgd over de daling van het aantal Urker kinderen dat is gevaccineerd. De afgelopen tien jaar daalde het aantal baby's dat een prik tegen bof, mazelen en rode hond kreeg met bijna 10 procent. 

Woordvoerder Sven van der Burg van de GGD noemt de daling van het aantal gevaccineerde kinderen op Urk 'zorgelijk': "Als GGD zijn we ervoor om de publieke gezondheid te beschermen en te bevorderen en daarom maken we ons zorgen. Net als de gemeente Urk. Het centrum voor jeugd en gezin organiseert daarom volgende week een informatieavond."

In gemeentes waar het geloof een belangrijke plaats inneemt in de samenleving is het percentage gevaccineerde kinderen veel lager dan in andere gemeentes. Toch wil Van der Burg niet zeggen dat religie de reden is van de daling: "We gaan goed kijken waar dit door komt. En dan gaan we samen met de gemeente kijken hoe we die daling kunnen stoppen en mensen er van kunnen overtuigen dat het belangrijk is om je kind te laten vaccineren."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel