Straatpraat: Meldplicht crèche bij niet inenten!

URK • Vr 25 november 2016 | 8:56 • Vrijdag 25 november 2016 | 8:56
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil dat ouders voortaan kunnen opzoeken hoeveel kinderen op het dagverblijf of de school van hun kind zijn ingeënt. De minister onderzoekt of ze crèches en scholen kan verplichten op hun website of op een andere manier hun vaccinatiegraad bekend te maken. Een meerderheid van de Tweede Kamer zou wel voelen voor zo'n meldplicht.

Schippers wees erop dat de blootstelling aan niet-ingeënte kinderen in de kinderopvang gevaarlijk kan zijn voor baby's die nog niet zijn gevaccineerd. Ze wil voorlopig niet mogelijk maken dat kinderdagverblijven niet-ingeënte kinderen weigeren, maar wil eerst bestuderen of een meldplicht soelaas kan bieden.

De meeste kinderen worden nog steeds ingeënt. De deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) is met 92 tot 99 procent volgens het RIVM nog steeds hoog. Wel is er een lichte daling te zien bij vaccinaties voor zuigelingen. Voor Straatpraat vroegen we op Urk naar de keuze om kinderen wel of niet te vaccineren. 



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel