Verkeer Waterlandseweg moet opletten voor zandtransport

ALMERE
Op de Waterlandseweg tussen de A6 en de A27 in Almere moet verkeer maandag rekening houden met verkeershinder. Vier weken lang vindt er tussen 19.00 uur en 06.00 uur zandtransport plaats. De maximale snelheid op de weg wordt van 80 verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Langs de weg worden 1100 nieuwe bomen geplant. Omdat de weg wordt verbreed, is er zand nodig. Dat zorgt er namelijk voor dat de grond zich sneller zet. Voor het transport zijn een aantal in- en uitritten aangelegd. 

De Waterlandseweg wordt verdubbeld. De bomen die langs de weg stonden, zijn gekapt om leidingen te kunnen verleggen. 

reacties (3)

 • Ron H

   

  Er staat bij a6 ook een bord "bomen rooien" maar er is geen boom te vinden . Het rooiwerk is pas na de kemphaan. Dus waarom staat dat bord daar? Daarnaast ... wat is dan het gevaar ? Gaat er eentje op mijn weg vallen?

  reageer
 • Gatso

   

  Moet altijd lachen om het bord 'pas op uitrit zandauto's' de naam uitrit zegt al genoeg. Die gasten moeten opletten.

  reageer
 • Ron h

   

  Misschien moeten ze ook van de weg af. Kan me maar beter voor gewaarschuwd zijn .

 • Zandhaas

   

  Geen zorgen, die gasten letten echt wel op! Maar als hij vanaf zo'n vaak tijdelijke oprit met een volle vracht zand de weg op moet kan hij niet meteen op volle snelheid zijn, als jij daar hardrijdend aankomt kan jij daar misschien rekening mee houden. Plus dat er soms nog wat grond vanaf de banden mee de weg op kan komen. Anticiperen dus.

 • Koos

   

  Ze mogen wel eens wat meer controleren daar op snelheid. Ik werd gisteren meerdere keren ingehaald over de dubbele doorgetrokken streep.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dus omdat jij gisteren ingehaald werd moet er vaker gecontroleerd worden? Ik rijd er dagelijks 2x en word zelden ingehaald. Vooral omdat t er normaliter simpelweg te druk is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert