AZC krijgt jeugdhulpverlener

DRONTEN
Er komt een jeugdhulpverlener speciaal voor jonge asielzoekers in het AZC in Dronten. De gemeente wil die hulpverlener inzetten om de jongeren in hun eigen omgeving te helpen. De jeugdhulpverlener zal ook doorverwijzen naar andere zorgaanbieders in Dronten, als dat nodig is.

De gemeente hoopt dat de jeugdige asielzoekers op die manier Dronten wat beter leren kennen, zodat ze daar mogelijk blijven wonen als ze een status krijgen. Op dit moment komt maar 11 procent van de statushouders in Dronten uit het eigen AZC. Via de inzet van jeugdhulp zou dat percentage in de toekomst groter kunnen worden.

Het stationeren van een jeugdhulpverlener op het AZC is een initiatief van de gemeente, samen met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en zorgverzekeraar Menzis. Het betreft vooralsnog een proef die tot en met 2018 duurt.

reacties (3)

 • Jan

   

  Wel erg wrang, de jeugdzorg is onderwerp van discussie, maar, en dat wordt onderhand een mantra, zodra het gaat om immigranten, worden die dingen direct geregeld. En dan roepen dat het gaat om 'vluchtelingen' en dat 'wij' ons moeten inleven in 'hun' omstandigheden, wordt ook een beetje een zwak excuus om alles op af schuiven. Als die klanten ziek zijn, gaan ze gewoon naar het ziekenhuis of dokter, daar ga je toch ook niets speciaals voor regelen? Of denkt men dat 'hun' problemen zoveel sneller behandeld moeten worden dan bij 'onze eigen jeugd'.

  reageer
 • oma 68 plus

   

  U denkt er wel heel makkelijk over. In 45 was de oorlog definitief af- gelopen in Nederland. In die landen niet. Een trauma kreeg mijn vader toch wel, ook was het 30 jaar later. Geef deze kinderen een kans!

  reageer
 • Middenweg

   

  Laten we de gulden middenweg nemen: We geven ze een kans om hun leven in hun vaderland weer op te bouwen en zo daar de economie en dus de welvaart te bevorderen.

 • Opa70++

   

  Is terug sturen niet goedkoper??? Kunnen ze daar helpen om hun land op te bouwen.. Deden mijn ouders ook in 1945, schijnt beter te helpen tegen trauma... Maar toen hadden ze ook geen tussen-instanties die via hun rug de zakken vulden, er was gewoonweg geen geld!!! Hou op dat geldverslinden over de rug van de hardwerkenden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert