Omlopen: Almere vervangt Derde Waterbrug

ALMERE
De Derde Waterbrug in Almere wordt de komende weken vervangen. De brug is niet meer in goede staat. Een deel van het Waterpad wordt afgesloten. Het pad is wel toegankelijk via de Eerste en Tweede Waterbrug aan de kant van het Leeghwaterpad.

Het is goedkoper om een nieuwe brug te bouwen dan de bestaande brug te repareren. De nieuwe brug wordt er een van staal en composiet met een veel langere levensduur dan de huidige brug. 

In Almere verkeren tientallen bruggen in zo'n slechte staat dat zij vervangen of verwijderd moeten worden. De komende jaren worden deze bruggen onder handen genomen. 

reacties (7)

 • Henk

   

  U vindt het irritant worden dat er steeds wordt verwezen naar de Flopriade. Wellicht kunt u zich niet voorstellen dat dit financiële deblace onder de inwoners leeft. De gemeente moet aan haar onderhoudsplicht voldoen. Dus investeer het geld in het onderhoud i.p.v in een bodemloze put.

  reageer
 • Van Haven

   

  Misschien eens ophouden met overal de Floriade bij te halen? En die woordspeling met een p erin wordt irritant als je dat steeds leest. Onderhoud aan bruggen is belangrijk. Helaas wordt er meestal liever geld gestoken in het wegennet voor auto's dan in fiets-en wandelpaden en -bruggen. Mooi dat deze in elk geval wordt aangepakt.

  reageer
 • Hownow

   

  Fijn dat deze rotte brug eindelijk wordt aangepakt. Maar zoals Pzaal aangaf de andere bruggen zijn ook in erg slechte conditie en daar moet ook flink wat aan gedaan worden.

  reageer
 • Moon

   

  Dat idee heb ik dus helemaal niet! Liever de stad goed verzorgd.dan een Floriade.

  reageer
 • Jeroen

   

  Deze inwoner, en velen met mij hebben liever dat het gekd aan de floriade besteed word, dan aan wat bruggen, die hoe dan ook hun benodigde onderhoud moeten hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  De 2e (middelste brug is in nog slechtere staat. Maar mooi dat ze eindelijk actie ondernemen.

  reageer
 • Henk

   

  Misschien een idee om het geld dat voor de Flopriade is gereserveerd te gebruiken. Dan weten de inwoners in ieder geval dat het geld goed besteed is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert