"Sleutel naar succes is oprechtheid"

LELYSTAD • Vr 25 november 2016 | 15:42 • Vrijdag 25 november 2016 | 15:42
Tienduizenden mensen volgen de romanschrijver, dichter en liedjesschrijver Martin Gijzemijter uit Lelystad op Facebook. Hij begon twee jaar geleden een Facebookpagina met korte gedichtjes. "Ik heb heel veel projecten gedaan in mijn leven en die zijn vaak mislukt. Maar dit is het eerste dat echt, echt is." Die oprechtheid is volgens de dichter de sleutel naar succes.

Positieve noot
De gedichten bestaan uit vier regels over het leven. Hij schrijft er elke dag eentje. Ze moeten constructief zijn, troost bieden en het liefst positief eindigen. Want, zo zegt Gijzemijter: "Er is veel ellende in de wereld. Veel mensen hebben het zwaar en ik wil troost en hoop bieden. Anders kunnen we meteen al in een kist gaan liggen."

Troostgedachten
Naast Facebook is er ook een website met troostgedachten. De schrijver verloor twaalf jaar geleden zijn moeder. Toen kon hij dat niet onder woorden brengen. Maar nu kan hij met zijn gedichten mensen met verdriet helpen. Dat vindt hij een groot goed. Het is een ware passie geworden. De troostgedachten worden dit jaar ook uitgebracht in de vorm van kerstkaarten, om mensen in deze soms moeilijke tijd van het jaar een hart onder de riem te steken.

Liedje en boek
Naast dichter is Gijzemijter liedjesschrijver. Onlangs schreef hij samen met Tjeerd Oosterhuis het liedje voor de reclame van de postcodeloterij. Ook hier is het thema troost liefde en saamhorigheid. Daarnaast is hij bezig met een boek. Dat moet eind volgend jaar uit komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel