Snelle daling van werkloosheid in Flevoland

FLEVOLAND
De daling van de werkloosheid in Flevoland zet verder door. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de werkloosheid in de eerste negen maanden van dit jaar met ruim 1 procent afgenomen.

Eind september zat 6,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk, tegen 7,7 procent eind vorig jaar. Op het dieptepunt van de economische crisis in 2013 was de Flevolandse werkloosheid 9,2 procent.

Sneller
De werkloosheid in Flevoland is nog wel groter dan gemiddeld in Nederland (5,6 procent), maar de daling gaat hier sneller dan in de meeste andere provincies. Lang was Flevoland de provincie met de hoogste werkloosheid, nu staat deze provincie op de derde plaats achter Groningen en Zuid-Holland.

Tegelijk is het aantal vacatures sterk toegenomen. Eind september waren er 6.579 vacante banen. Dat betekent dat er per vacature 2,1 werklozen zijn, landelijk zijn op elke vacature 3,2 werklozen.

Zakelijke dienstverlening
Flevoland profiteert sterker van de aantrekkende economie dan gemiddeld in Nederland, zegt Peter Hein van Mulligen van het CBS. “Sectoren waarmee het goed gaat, zoals de zakelijke dienstverlening, zijn hier stevig vertegenwoordigd.”

reacties (15)

 • Chapeau

   

  Het politbureau blijft in nevelen gehuld, met altijd dezelfde creatieve cijfers.

  reageer
 • Gea

   

  Op de eerste plaatst zou het artikel vollediger zijn als het over 'geregistreerde' werklozen gaat. Maar ik mis ook dat 'geen ww-uitkering meer' nog niet betekent dat iemand een baan heeft gevonden. De ww-termijn kan verstreken zijn en dat geldt tegenwoordig nog sterker omdat de ww-periode steeds korter wordt. Alleen ouderen hebben eventueel nog de 38 maanden uitkering. Hoe werklozen na de uitkering tot hun pensioen het gat moeten opvullen, interesseert ze niet in Den Haag. En cijfers bijstand zou een mooie aanvulling zijn, maar die zeggen ook niet alles. Als je partner zijn baan verliest en jij hebt werk, is er geen recht op bijstand. En ja, met de verkiezingen weer op komst, begint het gegoochel met de cijfers weer.

  reageer
 • eva

   

  Ik ken mensen genoeg vooral het Asg onderwijs almere die mensen ontslaat, deze mensen zijn nu te oud en te duur en worden weggezet als oud vuil, nooit meer vaste baan net zoals de zzpers, in Almere en komen ook in de ellende, eenzaam , geen functie meer enz, het ligt eraan dat hier wat aangedaan wordt , maar tegen grote besturen , zorg onderwijs enz is niet op te boksen en veel werklozen hierdoor ! maar dat mag je niet zeggen !

  reageer
 • August

   

  Aaaach 2013 een geweldig jaar, zonder file zorgen richting Amsterdam en terug. Als getuige deskundige kan ik wel zeggen dat de werkloosheid inderdaad is afgenomen sinds de zomer van 2014.

  reageer
 • Joep meloen

   

  Ook ik heb er een hard hoofd in, maarja wat verwacht je? over een goede 3 maandjes zijn er alweer verkiezingen. Maarja dit zien en zeggen al zoveel mensen dat het langzamerhand een beetje op een langspeelplaat gaat lijken, maar dat maakt t nog niet minder waar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Iemand

   

  Ik zou de uitkomst van dit positieve verhaal willen horen. Welke groep mensen heeft een baan gevonden en profiteren de 50+ ook van deze opbloeien economie. Waarom blijft het nu stil in Den Haag als deze vraag ter sprake komt. Als de 50+ aan het werk komt dan is er echt een verbetering te zien. Niet alleen in het aantal banen maar ook het respect naar werknemers die met veel ervaring en inzicht een waardevol voor de organisaties zijn.

  reageer
 • jan

   

  Wat een kulverhaal weer man man man Laten ze de cijfers van mensen die in de bijstand doorstromen en je zit op -3% Nee het gaat lekker hoor mensen

  reageer
 • frits

   

  nou nou het uwv is trots minder ww in flevoland , maar hoeveel er naar de bijstand zijn gegaan dat melden we er maar niet bij . wordt het niet eens tijd dat daar onderzoek na word gedaan hier ?

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Mooi, dus er is geen vliegveld nodig wat zogenaamd zo goed is voor de werkgelegenheid...

  reageer
 • Pjotr

   

  Ik zag het al. En de 50 plussers? Die vallen straks terug naar een uitkering. Hoe krijg je armoe

  reageer
 • Dirk2

   

  De extreme toename van het aantal radeloze (lees gedwongen) ZZP'ers is zorgwekkend in Flevoland! Deze mensen willen geen bijstandslachtoffer worden en vormen een steeds grotere groep verborgen werklozen. Maar ja, wat maakt het uit, de cijfers smoelen zo lekker!

  reageer
 • Barbara

   

  Goed dat je dit probleem onder de aandacht brengt!!

 • Roel

   

  Prachtig verhaal. Maar hoeveel 55 plussers zijn er nog werkloos en voor welk percentage wordt de daling veroorzaakt door beëindigde WW-uitkeringen (lees: overgang naar bijstand)?

  reageer
 • KC

   

  En hoeveel mensen zijn er meer in de bijstand gekomen?

  reageer
 • Rutger

   

  Tsongejonge. Van 7,7 naar 6,6 is één procentpunt. De procentuele afname is een procent of 15.

  reageer
 • Ghy

   

  Ik geloof helemaal geen snars meer van die cijfergoogelaars. Waarschijnlijk komt de daling omdat mensen na 2 jaar in de bijstand komen. Of als de partner een baan heeft krijgen ze niets en verdwijnen uit de statistieken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert