"Rijk gemeenschapsleven kenmerkt jarig Almere"

ALMERE
De stad Almere, die komende week veertig jaar bestaat, heeft een opmerkelijk rijk gemeenschapsleven. De Almeerse wethouder Frits Huis, die de veertigjarige geschiedenis van de stad van dichtbij heeft meegemaakt, zegt dat in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Huis wijst er op dat de eerste inwoners van Almere Haven alles zelf moesten organiseren, en de ene vereniging na de andere oprichtten. Hij denkt dat je mensen misschien juist niet veel faciliteiten moet geven om ze te betrekken bij ontwikkelingen in de stad.

Dat is volgens wethouder Huis ook zichtbaar in de nieuwe wijk Oosterwold, waar bewoners moeten samenwerken omdat ze zelf wegen en andere voorzieningen moeten aanleggen.

reacties (8)

 • Hannes

   

  Welke culturele doelstelling uit het verleden zou men kunnen creëren in Oosterwold. En welke eventuele vernieuwingen heeft men dan op het oog!. Of blijft het bij een klaverjasclub en misschien een golfbaan. Gemeente heeft zijn verantwoordelijkheid voor de infrastructuur op het gebied van cultuur!. Gericht naar het aantal wie er gebruik van wil en kan maken. Zoals een elftal een elftal blijft. Het is maar net waar en hoe je de activiteiten op kan richten."Zo simpel is het". Ongeacht het aantal inwoners. (cultuur en economie gaat altijd samen).

  reageer
 • Hannes

   

  Beste redactie wat we in die 40 jaar hebben mogen waarnemen zou mijn reactie Almere zeker geen schade toe brengen. Net zoals de heer Huis ook zijn mening heeft kunnen geven. Gr Hannes.

  reageer
 • Emma

   

  Wat een heerlijk positieve reacties weer. Er is altijd wel iets te zeuren, maar ik vind Almere een prima plaats om te wonen, maar mag ik dat hier eigenlijk wel zeggen ?

  reageer
 • AA

   

  Tuurlijk wel. Het kan allemaal in Almere!

 • frits

   

  nee dat mag niet

 • pieter

   

  H en H ze hebben allebei hun Amsterdamse bluf en grootheidswaanzin mee genomen naar een provincie stad in wording,

  reageer
 • Philip

   

  Het is te hopen dat Huis en Herrema niet te veel met elkaar praten want anders moeten wij straks met een emmertje en een schepje zelf het Floriade-terrein bouwrijp gaan maken. Kan Herrema wel zeggen dat de kosten binnen het budget zijn gebleven.

  reageer
 • frits

   

  ssssttttt breng ze nou niet op idee,n hier

 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Het is erg moeilijk deze man serieus te nemen. Zijn redenatie in deze is werkelijk onnavolgbaar. Jammer dat alleen de eigen positie telt....typisch toch deze hedendaagse politiek.

  reageer
 • RM

   

  En ik ervaar meer betrokkenheid vanuit de gemeente als ze de boodschappen voor me doen en mijn ramen lappen...

  reageer
 • frits

   

  dat mensen zelf wegen moeten aanleggen ,Hij denkt dat je mensen misschien juist niet veel faciliteiten moet geven om ze te betrekken bij ontwikkelingen in de stad. dat zou fritsie huis goed uitkomen want dan houd hij meer geld over voor nutteloze projectjes en de flopiade , het is de taak van de gemeente om wegen aan te leggen en niet van de inwoners dus frissie huis praat niet zo dom en verlaat het pluche eens een keer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert