Meerdere auto-inbraken in Parkwijk

ALMERE
Er is in de nacht van zaterdag op zondag bij tien auto's ingebroken in de Almeerse Parkwijk. Dat meldt de politie. Het gaat om inbraken in onder meer de Meidoornstraat, Catalpastraat en Perzikstraat. 

De dieven zouden het vooral voorzien hebben op de airbags van Audi's, Seats en Volkswagens. 

Agenten hebben een rondje door de wijk gemaakt om te kijken of er bij meer auto's is ingebroken. De politie vraagt mensen die toevallig camerabeelden hebben, zich te melden. 


 

reacties (7)

 • Almeerderrob

   

  Voortaan maar extra stuurslot op het stuur aanbrengen. Elke tijd dat ze meer nodig hebben vinden een risico. Camera's schrikken blijkbaar ze niet meer af. Een extra ledlamp met camara gekoppeld aan pc of tablet met geluidsignaal hoog aan de gevel aanbrengen voor uw oprit met bewegings sensor met gericht op uw auto zal al schelen ze uw auto overslaan. U kunt ook camera met bewegingssensor in uw auto aanbrengen via wifi aan uw netwerk hangt zodat uw beelde heeft en ook signaal gewaarschuwd wordt..

  reageer
 • Peter B

   

  Mischien handig eens te bestuderen waar die dingen blijven. Er zal wel een markt bestaan voor gestolen airbags. Kan iedere autoreparateur facturen tonen van hun inkoop? Er zijn alleen in Almere al tientallen kleine autobedrijfjes, die alles kunnen zonder al te veel te rekenen. Ze leveren vaak prima werk, maar hoe alles ingekocht wordt? Of gaat er wekelijks een transport naar Afrika, samen met onze autowrakken? Die dingen moeten gewoon ergens blijven..daar hebben we politiespeurders voor, toch?...........

  reageer
 • Ferry

   

  Ik heb ze al een keer door de Stripheldenbuurt zien sluipen en toen de politie gebeld en naar buiten gegaan. Heb signalement doorgegeven van een jonge griet en gast met stekels en bril. Daarna niet meer gezien.

  reageer
 • Alex

   

  Ik vind het een ongehoord schandaal dat, je aangifte gaat doen bij het buro , waar en er een bordje op de deur hangt " gesloten " vervoegen Politie Buro Almete Stad " ( terwijl er 5 politie auto's voor de deur staan niks te doen ) in stad aangekomen , krijg je te horen , Sorry u kunt ook aangifte doen via Internet ??? Politie regering slaap zacht.

  reageer
 • Dennis

   

  3 weken geleden reeds camerabeelden bij de politie ingeleverd van mannen die in een auto keken en wilde inbreken. Niets van gehoord...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Tijdje terug in de wijk Tussen de Vaarten. De onze ook. Veel VW's en Audi's zijn toen opengebroken voor diefstal van de navi. Het komt nu toch raar over dat de politie camerabeelden van derden vraagt om de daders op te sporen. Ik kon niet eens een agent krijgen om afdrukken te nemen. Ze kwamen gewoon niet "voor zoiets". Online aangifte doen en nooit meer iets gehoord. Ja, de verzekering betaalt maar je hebt wél eigen risico. En de volgende keer wordt er weer ingebroken en doet de politie weer niets.

  reageer
 • Ed

   

  De politie kan nu eenmaal niet iedere dief op heterdaad betrappen en met medewerking van eventuele getuigen is niets mis. Ik vind het merwaardig dat navigatie en airbags zó eenvoudig uit dure auto's zijn te stelen. Beveiliging op dit punt lijkt een sluitpost van de fabrikanten te zijn, terwijl al lang bekend is dat dit geliefde buit is voor dieven. En alle verzekerden mogen er vervolgens aan meebetalen via hogere premies. U bent dus niet de enige die reden tot klagen heeft.

 • Ray Wolleswinkel

   

  Ook in de Kerseboomstraat zijn er in 2 auto's ingebroken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert