VVD en PvdA willen 30 miljoen voor sluis Kornwerderzand

URK • Ma 28 november 2016 | 7:02 • Maandag 28 november 2016 | 7:02
VVD en PvdA in de Tweede Kamer willen 30 miljoen euro steken in de bouw van een brede sluis bij Kornwerderzand. Dat meldt Omrop Fryslân.

Bedrijven in onder meer Urk willen graag dat deze sluis in de Afsluitdijk breder en dieper gemaakt wordt, zodat zij grotere schepen en jachten kunnen bouwen en onderhouden. Dit zou veel extra omzet en arbeidsplaatsen opleveren.

Totale kosten 150 miljoen
VVD en PvdA dienen maandag een motie in die oproept om maximaal 30 miljoen euro rijksgeld voor de verbreding vrij te maken. Een bredere sluis kost 150 miljoen euro. Provincies, gemeenten en bedrijven zorgen voor de rest van het geld. 

De sluis wordt besproken in een debat over alle infrastructuur in Nederland. Op de agenda staat ook de verdubbeling van de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid. Die kost 10 miljoen euro. De regio wil hiervan de helft op tafel leggen, de rest moet van de minister komen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel