Advocaat Van der Velde wordt voorzitter Piratenpartij

ALMERE
De Almeerse strafrechtadvocaat Vincent van der Velde is zondag verkozen tot voorzitter van het bestuur van de landelijke Piratenpartij. Vorige maand werd al bekend dat hij op de kieslijst voor de Piratenpartij staat. Van der Velde was in het verleden al eens wethouder voor Leefbaar Almere. 

De Piratenpartij doet in maart mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Op de lijst staan 36 potentiële Kamerleden. Naast Van der Velde staan er nog twee Flevolanders op de kieslijst: Rico Brouwer uit Almere en Jelle Dirk Pasterkamp van Urk.

Het is de derde keer dat de Piratenpartij meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. In 2010 en 2012 wist de partij geen zetels te halen. 

reacties (3)

 • RonH

   

  Staat wel erg vaak het woord "recht" in het partijprogramma. En wel erg veel vrijheden . Mij iets te veel vrijheden. Zo is het stemmen tenminste niet moeilijker geworden . NB een kiesdremplwl van 10 zetels ? Ik vind pima hoor zonder kiesdrempel. Valt er tenminste wat te kiezen en te wisselen.

  reageer
 • Marcel

   

  Go Vincent! Mijn stem heb je

  reageer
 • Tsja

   

  Stoppen met die kleine onnozele partijtjes. Kiesdrempel drastisch verhogen naar minimaal 10. Beter nog om een 4 partijen stelsel in het leven roepen. De partij met de meeste stemmem regeert. Ben je meteen af van al dat gekonkel onderling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert