Theatergroep helpt bij opening Noors station

NAGELE
De Nageler theatergroep Prins Te Paard zorgt in de Noorse plaats Holmestrand voor een theatrale opening van een nieuw station. Bij de opening op 16 december werkt de groep samen met lokale amateurgezelschappen.

Holmestrand is een gemeente met ruim 10.000 inwoners en is te vinden ten zuiden van Oslo. Het spoor is er verdubbeld en daardoor was een nieuw station nodig. Het is volgens Rutger Bergboer van Prins Te Paard zo groot als één boog van station Amsterdam Centraal.

Holmestrand ligt aan een fjord. Het oude station lag laag bij het water, het nieuwe is hoger gebouwd. Dat is voor de bewoners makkelijker te bereiken. Volgens Bergboer is iedereen er bezig met het nieuwe station. Zo worden de traditionele eindejaarspeperkoeken dit jaar in de vorm van een wagonnetje gebakken.

Op de dag van de opening moeten op het station in Noorwegen diverse sketches te zien zijn waarin de acteurs met koffers rondsjouwen. Prins Te Paard heeft zich bij de Noren in de kijker gespeeld na levering van een decor.


reacties (1)

  • Janse

     

    Gefeliciteerd met deze prachtige opdracht! Theater, export product van Noordoostpolder. Nooit gedacht, toch gekregen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert