Boer vreest financiële impact vervoersverbod

BIDDINGHUIZEN
De impact van de vogelgriep is voelbaar rondom Biddinghuizen. Pluimveehouders mogen geen bezoek meer ontvangen op het erf. Het vervoersverbod, dat ook geldt voor vee, konijnen en pelsdieren heeft gevolgen voor boeren en bewoners in het getroffen gebied. 

Ook eieren en andere producten van pluimveehouders mogen niet bij de bedrijven worden opgehaald. Volgens kippenboer Chiel Gielen uit Biddinghuizen heeft dat financiële gevolgen voor zijn bedrijf. Hij moet de eieren nu zelf opslaan, de boer kan ze pas verkopen wanneer het vervoersverbod is opgeheven.

Als het vervoersverbod langer dan een maand aanhoudt, vreest Gielen een financiële strop. De eieren zouden dan vernietigd moeten worden.

reacties (7)

 • Ger

   

  Als windboer heb ik ook al maanden tekort wind gehad we kunnen de service en reparatie van de molens haast niet betalen, laat staan de inkomsten belasting van 2014.

  reageer
 • Willem dronten

   

  Laten we even 10 miljoen in een pot stoppen en aan deze boer geven .Straks moet hij zijn BMW verkopen en dat zal niet leuk zijn

  reageer
 • Barbara

   

  Zo zie je dat deze opgefokte handelswaar pas aan een gevoelig draadje hangt wanneer er iets mis gaat. Beestjes waren los van de besmetting toch wel omgebracht, of dat nu 6 weken eerder of later was gebeurd. Vraag blijft wat er nu zo leuk blijft dit soort bedrijvigheid in stand te houden. Door het dier steeds vaker antibiotica toe te dienen en voor de vleeseters op hun beurt steeds meer afbraak van eigen weerstand een feit wordt heten zij vreemde virussen een welkom bij hen thuis! Daarom boost je immuunsysteem met natuurlijke middelen, dat geld uiteraard ook voor het dier!

  reageer
 • Piet K.

   

  Ben ik het volledig mee eens ! In goede tijden hoor je de agrariërs niet, maar o wee als het een keer tegen zit. Risico van het vak inderdaad.

  reageer
 • Rob

   

  Hier is duidelijk sprake van onmacht, maar dat heb je in vele beroepen dus een moeilijk verhaal. Je zou je moeten kunnen verzekeren tegen dit soort van calamiteiten. Daarnaast is dit weer het zoveelste voorbeeld van alles wat intensief, veel geproduceerd wordt een te groot risico is op het kleine stukje grondgebied wat Nederland groot is. We moeten serieus terug in aantallen, meer spreiding en niet meer produceren voor weggeefprijzen maar tegen een prijs die goed is voor mens en dier. Dan verdiend de boer er ook nog wat aan. Het is toch van de zotte dat we in Nederland notabene zo'n beetje het drukst bevolkte land van de wereld dat we daar zoveel intensieve veeteelt hebben met iedere keer weer de zelfde ellende met alle risico's van dien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Vaccineren

  reageer
 • Hans K

   

  Meesten onder onszeggen wellicht dat het een risico van het vak is. Natuurlijk is dat ook zo, maar moet je dit niet elk jaar hebben als boer. Zelfde gaat op voor mensen die in de bouw werken, de olie en gas, de thuiszorg, die al jaren geen baan kunnen vinden. Dan heb zo'n pluimveehouder enkel een slechte maand. De kosten zullen worden verwerkt in de prijs en zal de verzekering ook aangesproken worden. Enkel heel zielig voor de dieren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert