Straatpraat: Nederland moet terrrorisme harder aanpakken

LELYSTAD • Di 29 november 2016 | 9:57 • Dinsdag 29 november 2016 | 9:57
De Raad van Europa vindt dat Nederland jihadisten te hard wil gaan aanpakken. Een aantal maatregelen die het kabinet wil nemen zouden in strijd zijn met de mensenrechten. De Raad heeft daarom een brandbrief gestuurd aan de Tweede Kamer. Daarin waarschuwt ze dat repressieve maatregelen leiden tot discriminatie en stigmatisering.

De anti-terrorismewet die Van der Steur voorstelt, moet het mogelijk maken om een internationaal reisverbod op te leggen aan mensen die in verband worden gebracht met een jihadist. Een ander voornemen, om het Nederlandschap van jihadisten met een dubbel paspoort af te nemen, stuit op net zoveel kritiek van de Raad. Volgens het Europese overlegorgaan is het problematisch om terrorisme te bestrijden zonder tussenkomst van een rechter. 

Verslaggever Rogier Dankerlui vroeg vandaag aan mensen in De Tjalk in Lelystad: Moet Nederland terrorisme harder aan gaan pakken?

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel