Straatpraat: Nederland moet terrrorisme harder aanpakken

LELYSTAD
De Raad van Europa vindt dat Nederland jihadisten te hard wil gaan aanpakken. Een aantal maatregelen die het kabinet wil nemen zouden in strijd zijn met de mensenrechten. De Raad heeft daarom een brandbrief gestuurd aan de Tweede Kamer. Daarin waarschuwt ze dat repressieve maatregelen leiden tot discriminatie en stigmatisering.

De anti-terrorismewet die Van der Steur voorstelt, moet het mogelijk maken om een internationaal reisverbod op te leggen aan mensen die in verband worden gebracht met een jihadist. Een ander voornemen, om het Nederlandschap van jihadisten met een dubbel paspoort af te nemen, stuit op net zoveel kritiek van de Raad. Volgens het Europese overlegorgaan is het problematisch om terrorisme te bestrijden zonder tussenkomst van een rechter. 

Verslaggever Rogier Dankerlui vroeg vandaag aan mensen in De Tjalk in Lelystad: Moet Nederland terrorisme harder aan gaan pakken?

 

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Ja, dat zal wel helpen. Slaap lekker verder in jouw wereld, in de realiteit gaat het net een tikje anders.

  reageer
 • Sjak gebak

   

  Misschien moeten wij als Nederland o de overheid zich ook niet meer in buitenlandse conflicten mengen en mee te doen met de Amerikanen, om landen die niet voor het westen zijn overhoop te halen en burgeroorlogen uitlokken. Dat is natuurlijk wel een goede voedingsbodem voor terrorisme. Ik weet ook dat het niet zo zwart wit is en dat religie daar ook voor misbruikt word. Maar zo braaf is het westen ook allemaal niet.

  reageer
 • Richard

   

  Ja, laten we jihadisten vooral met fluwelen handschoenen gaan aanpakken, want "zij hebben zelf nog nooit gehoord van het schenden van mensenrechten."

  reageer
 • AA

   

  Nee ze moeten juist ons land verlaten. Laat ze maar terug gaan naar daar waar de godsdienst die ze aanhangen gemeengoed is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Volgens mij is voorbereiding van terrorisme ook strafbaar. En verder: het kenmerk van een dictatuur is dat het zijn inwoners verbiedt om het land te verlaten (Cuba, Noord-Korea, vroeger de DDR, de Sovjet-Unie), het lijkt me een slecht plan ons in dat rijtje te voegen. Strakker letten op wat mensen in het buitenland zijn wezen doen lijkt me wel verstandig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Waar bemoeien ze zich mee. Zijn we geen baas meer in eigen huis?? Laten we terugkeren naar ons eigen huis, en het grote gemeenschappelijk huis snel verlaten.

  reageer
 • hmm

   

  Waarom wachten totdat er iets gebeurd. Preventief weren of uitwijzen zal zeker werken. Maar dan niet voor een individu maar hele families. Want je kunt de tegoeden van de een bevriezen maar dan onderhoud een broer of een oom hem wel.... Het zekere voor het onzekere nemen lijkt me hierop va n toepassing.

  reageer
 • AA

   

  Hoe wil je dat doen dan??? Terrorisme is pas terrorisme als je een terroristische daad gepleegd hebt. Een aanslag op een groot aantal personen. Hoe wil je dat harder gaan aanpakken? Beetje rare vraag/stelling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert