Flevolandse clubs weren kunstgrasvelden

FLEVOLAND • Di 29 november 2016 | 11:52 • Dinsdag 29 november 2016 | 11:52
Meerdere Flevolandse clubs maken zich zorgen over het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden. SC Emmeloord, Swift'64 uit Swifterbant, en de Almeerse clubs AS'80 en FC Almere hebben inmiddels aangeven niet of minder te gaan spelen en trainen op kunstgras.

'Kankerverwekkende stoffen in kunstgras'
In de kunstgrasvelden liggen rubbergranulaatkorels, waardoor de velden lijken op een natuurgrasveld. Volgens Bandenbranchevereniging VACO zitten er in deze korrels hoge concentraties kankerverwekkende stoffen.

SC Emmeloord laat kunstgras links liggen
Het bestuur van SC Emmeloord maakte maandagavond bekend niet meer te spelen op kunstgras. Er wordt alleen nog maar getraind en gespeeld op natuurgras. Jeugdteams trainen daardoor waarschijnlijk nog maar een keer week. 

AS'80 voorlopig niet op kunstgras
AS'80 voetbalt voorlopig niet meer op kunstgras. Het bestuur van de Almeerse vereniging wacht een RIVM-onderzoek af. Het RIVM onderzoekt hoe hoog de concentratie kankerverwekkende stoffen is. De uitslag wordt verwacht in de derde week van december. Alle trainingen zijn afgelast. De club praat met de gemeente over verlichting op een van de natuurgrasvelden, zodat daar getraind kan worden. Verder is AS'80 in gesprek met buurtvereniging de Almeerse Hockey Club om daar te kunnen trainen. De thuiswedstrijden dit weekend gaan gewoon door. Voor de ploegen die uitspelen op kunstgras vraagt de club een snipperdag aan. 

FC Almere en Swift'64 minder resoluut
Het bestuur van FC Almere zoekt naar uitwijkmogelijkheden in Almere Haven voor de trainingen. Tot er iets gevonden is, blijft de club in overleg op kunstgras trainen. Wedstrijden worden er alleen nog maar gespeeld op natuurgras.
Swift'64 verzoekt de gemeente om het rubbergranulaat te vervangen door andere opvulling. De jongste voetballers trainen en spelen alleen nog maar op natuurgras. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel