Cipier vecht ontslag aan bij rechter

LELYSTAD
Een cipier die in de gevangenis in Lelystad werkte vecht zijn ontslag aan bij de rechter in Utrecht. De man werd ontslagen door het bestuur van de penitentiaire inrichting omdat hij in zijn vrije tijd voorzitter is van motorclub Black Sheep

Black Sheep
De motorclub Black Sheep was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws wegens onderzoeken naar criminele activiteiten van leden. Volgens de club zijn er inderdaad leden met een crimineel verleden maar is de club op zichzelf geen criminele organisatie. Justitie deed onderzoek naar criminele motorclubs en bevestigt dit in een brief van afgelopen oktober; Black Sheep is geen criminele organisatie. 

Motorclub als hobby
De directe collega's en leidinggevenden van de cipier wisten van zijn hobby. Hij vertelde er veel over bleek tijdens de zitting in Utrecht. Twee van zijn leidinggevenden werden opgeroepen als getuigen en vertelden dat zowel aan de koffietafel als in officiële gesprekken gesproken is over de motorclub. De cipier was al lid van een andere motorclub toen hij in 2002 als gevangenenbewaarder begon en daarom zagen zijn leidinggevenden geen reden om de gevangenisdirecteur in te lichten. 

Betrouwbaarheid in gevaar
De gevangenisdirecteur vindt dat de cipier hem had moeten vertellen dat hij voorzitter was geworden van Black Sheep. Juist omdat die motorclub negatief in het nieuws was gekomen vanwege vermeende criminele activiteiten van een aantal leden. De directeur zegt dat de betrouwbaarheid van de collega's en de gevangenis in gevaar kwam omdat de boven- en onderwereld door elkaar gingen lopen. Daarom was ontslag noodzakelijk. 

Cipier wil baan terug
De cipier houdt vol dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat zijn leidinggevenden op de hoogte waren van zijn lidmaatschap van Black Sheep. Hij eist dan ook zijn baan terug. Of dat gaat gebeuren wordt over zes weken duidelijk. Dan doet de rechtbank uitspraak. 

reacties (8)

 • Louise

   

  Misschien is nog wel het allerergste dat allerlei collega's die hier reageren en voor de man opkomen er ook geen kwaad in zien. Hoe bewust ben je dan van je positie als PI medewerker? Tijd voor een workshop integriteit in de PI denk ik dan.

  reageer
 • Angie

   

  Ik weet niet of jij deze persoon kent maar denk dat je dan pas kan oordelen. Ik nl wel en weet als geen ander hoe hard hij zich heeft ingezet om de veiligheid in de pi tot een hoger niveau te krijgen met zijn collega's die gelukkig nog steeds achter hem staan.

 • Tja

   

  Google eens op 1% en outlaw mc's. Alleen al waar die 1% voor staat, een letterlijke verwijzing naar de 99% die zich wel aan de wet houdt en 1% niet. Toch draagt men dat met trots. Dit soort motorclubs zijn omgeven van een zweem van criminaliteit. Deze beste man zal best een lieve man zijn maar behoort tot zo'n club. Nu zelfs in de leiding. Ik snap dat je daar als PI niet blij mee bent. Het is afwachten hoe de rechter dit beoordeelt.

  reageer
 • arie

   

  Dan toch maar eens beter leren Googlen Tja; i.t.t. Satudarah en No Surrender afficheert Black Sheep zich niet als een 1%

 • Tom

   

  Sommige mensen zijn echt kortzichtig. Ja ik kom er ook wel eens. De eerste x op een feestavond bere gezellige mensen ontmoet en erg gast vrij ook. Ben ik nu ook een crimineel houd toch op. Deze mensen doen niks verkeerd hebben gewoon een liefde voor motoren en toeren graag. Bij de sommige overheidsbedrijven zitten er veel meer die corrupt en een crimineel gedrag vertonen.

  reageer
 • Sebastiaan

   

  Wanneer de reden van ontslag is dat je lid bent van een criminele organisatie wat vervolgens onjuist blijkt, dan valt de grond van ontslag ook weg. Hoeveel leden van een voetbalclub hebben een crimineel verleden? Moet iedereen die werkt bij de gevangenis en lid is van deze voetbalclub dan maar ontslagen worden. De persoon in kwestie heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij lid is van de Black Sheep. En de Black Sheep is geen criminele organisatie. Dus is het ontslag volledig onrechtmatig op basis van deze gronden.

  reageer
 • HM

   

  Hoe kan iemand die lid is van zo'n club eigenlijk aangenomen worden? Daar is dus ook al iets goed mis.

  reageer
 • sam

   

  vrijheid van vereniging is een groot goed in Nederland. ik snap uw vraag cq stelling niet helemaal. de black sheep is volgens het om geen criminele organisatie. dus waarom zou iemand die lid is van een niet criminele organisatie niet aangenomen kunnen worden?

 • laat alle reacties zien
 • Louise

   

  Bij dit soort banen moet je alle schijn van belangenverstrengeling vermijden. Dus dan tijdens je dienstverband lid worden van deze omstreden motorclub en ook nog eens voorzitter. Dan roep je het wel over jezelf af ja.

  reageer
 • Monique

   

  Belachelijk. Echt wat ziek. Het is een ontzettend lieve man die geen vlieg kwaad doet. Gemeen dit

  reageer
 • Ed

   

  Monique, jij kent hem en ik geloof je. Maar het probleem is dat de black sheep bekend staan als "outlaw motorclub" ook al ontkennen ze dat te zijn: Ze hebben een logo vergelijkbaar met dat van andere clubs zoals no surrender satudarah of hell's angels. En ze hebben verder ook die uitstraling. En ja: "If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck." Aan hem de rechter van het tegendeel te overtuigen.

 • PI Lelystad

   

  De directie, hoofd beveiliging... wat iedereen die werkt in PI Lelystad wist dat Remon bij motorclub zat... Dat ze er niks van af wisten is een grote leugen en mensen jullie hebben allemaal een eed afgelegd die nu niks meer waard is!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert