Theatergezelschap Surburbia gered

ALMERE
Theatergezelschap Surburbia is voorlopig gered. Het Rijk stelt in 2017 eenmalig 10 miljoen euro extra beschikbaar voor kunst- en cultuurinstellingen. 

In augustus liep Surbubia nog een subsidie van 400.000 euro mis, waardoor het voortbestaan van het theatergezelschap in gevaar kwam. Door een amendement van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer komt er nu toch geld beschikbaar. 

Het amendement wordt gesteund door onder andere D66, SP en het CDA. Ruim voldoende voor een meerderheid. Het nieuwe kabinet moet gaan beslissen of er structureel meer geld komt voor kunst- en cultuurinstellingen.

 

reacties (15)

 • Den

   

  Wat het nut van cultuur in de maatschappij? Wie niet meteen nut ziet neemt meteen de monopoly op het het gelijk en serveert alles en iedereen af een linkse hobbyist en alles wat cultuur ruikt is links (?) besmet en moet opgedoekt worden. Dat belooft wat :-(

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Het heeft ze iig een hoop reclame opgeleverd, meer mensen kennen het nu. Wellicht ook zoveel meer bezoekers dat het niet nodig was.

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad; Als er geen maatschappelijk cultuur zou bestaan dan heeft het ook geen zin om naar het werk te gaan!.

  reageer
 • Tja

   

  Hiephoi, kan dit linkse hobby clubje nog ff verder teren op andermans geld. Voor die man en een paardenkop optreden. Dit soort subsidies mogen ze per direct opzeggen. Als er vraag naar is houden ze zichzelf boven water, anders opdoeken.

  reageer
 • Gijs Grans

   

  We weten nu in ieder geval zeker dat we nooit meer op de PvdA moeten stemmen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Inderdaad een zeer rechtse reactie. Het voordeel van socialisme is dat geld dat aanvankelijk al in het voortraject door te laag loon en te hoge belastingen van de arbeider is gejat door rechts, in een later stadium op juiste wijze herverdeeld wordt uitgegeven. Nivelleren heet dat. Prima zo. Marktwerking hoeft niet altijd.

  reageer
 • Van Haven

   

  Of men wil wel gaan maar heeft het geld niet om de werkelijke kosten te betalen. Of mag cultuur alleen beschikbaar zijn voor mensen met een volle beurs?

  reageer
 • Emma

   

  Mooi! Cultuur is een onmisbaar onderdeel van de samenleving. Het is hen gegund!

  reageer
 • Jan

   

  Voedselbank zorgen er juist voor dat mensen in de bijstand situatie blijven. Mensen worden op die manier niet meer geprikkeld om werk te zoeken. Aan cultuur instellingen die niet hun eigen broek kunnen ophouden moet geen geld naartoe. De prijs voor die kaartjes zijn belachelijk laag. Zalen half leeg tot bijna leeg. En maar om subsidie vragen. PvdA trekt natuurlijk de knip want zijn hun lieve vriendjes. Net als de Floriade allemaal vriendjes van de PvdA. Mensen het wordt tijd voor een flinke bezem periode.

  reageer
 • Bejaarde

   

  Het zal wel weer afgedaan worden als een rechtse reactie, maar waarom zoveel geld uitgeven aan iets waarvoor in de maatschappij blijkbaar geen behoefte aan is? Misschien wel een beetje behoefte maar heeft men het geld er niet voor over om kaartjes voor de daadwerkelijke kosten aan te schaffen. In het laatste geval dus toch niet zo'n hoge prioriteit en kiest men er voor om het beschikbare geld aan iets nuttigers uit te geven. Zou de Pvda ook eens moeten overwegen. Het nadeel van socialisme is dat het geld van een ander een keer op is.....

  reageer
 • Bergerac

   

  Het zegt weer veel over de PVDA.

  reageer
 • Ed

   

  Als je het aan de voedselbank geeft, komt het natuurlijk óók bij "iets wat hun broek niet kan ophouden" terecht, beste Willem.

  reageer
 • Richard

   

  Van harte gefeliciteerd! Jullie maken prachtige voorstellingen!

  reageer
 • Bewoner

   

  Te gek voor woorden weer 400000 weg gegooid stort dit geld bij mensen die dit nodig hebben

  reageer
 • Willem haven

   

  Geef dit geld aan de voedselbank in plaats aan iets wat hun broek niet kan ophouden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert