Centrum Seksueel Geweld hielp 49 slachtoffers

ALMERE • Di 29 november 2016 | 15:48 • Dinsdag 29 november 2016 | 15:48
Het Centrum Seksueel Geweld Flevoland in Almere heeft in het eerste half jaar 49 mensen geholpen die met verkrachting of aanranding te maken hadden. In het centrum worden slachtoffers van seksueel geweld opgevangen, of dit nu een hele recente gebeurtenis is of al langer geleden.

Bijna 40 procent van de mensen die zich in de eerste week meldden was minderjarig. Minderjarigen hebben een groter risico om met seksueel geweld te maken te krijgen. Ook is de kans bij hen groter dat als ze niet voldoende hulp krijgen er posttraumatische stressklachten ontstaan. Van de slachtoffers was 80 procent vrouw.

Het Centrum Seksueel Geweld Flevoland heeft een coördinerende rol. Er wordt in de hulpverlening samengewerkt tussen GGD Flevoland, het Flevoziekenhuis, de politie, de GGz, Veilig Thuis Flevoland en Slachtofferhulp. Als een slachtoffer melding van verkrachting of aanranding doet bij het Centrum Seksueel Geweld, dan zorgt één persoon voor de meest geschikte hulp. Dat kan gaan over het testen op en voorkomen van SOA's en zwangerschap, sporenonderzoek en geestelijke hulpverlening.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel