Schiphol wil garanties van ministerie en luchtverkeersleiding

LELYSTAD
De Schiphol Group wil harde garanties van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en van de Luchtverkeersleiding Nederland dat Lelystad Airport uiterlijk in april 2019 open kan. De Schiphol Group eist dat er vanaf die datum tenminste 4000 vliegtuigbewegingen per jaar mogelijk zijn.

Dit is noodzakelijk om de benodigde capaciteit op Schiphol vrij te kunnen maken om als hoofdluchthaven van Nederland goed te blijven functioneren. Verder moet er duidelijkheid komen voor luchtvaartmaatschappijen die naar Lelystad willen verhuizen.

De opening van Lelystad Airport is volgens de Schiphol Group van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van Schiphol.

Staatssecretaris Sharon Dijksma maakte dinsdag bekend dat het Luchtverkeersleiding Nederland voor 2018 niet lukt om de vliegroutes van en naar Lelystad voor elkaar te krijgen. Dat is blijkbaar complex omdat rekening wordt gehouden met het vliegverkeer richting Schiphol en militair vliegverkeer. 

reacties (15)

 • Hannes

   

  Vanaf het begin dat de expantie van het gehelen scenario tot stand werden gebracht, waren er toen al deskundigen verkeersleiders die al velen technische bezwaren hebben aangegeven!!. Waar onderandere windrichtingen een hele belangrijke rol spelen!.

  reageer
 • Rob

   

  Tante Pollewop krijgt wel meer zaken niet voor elkaar, zoveelste bewijs dat de PvdA een clubje roeptoeters zijn waar de incompetentie van afstraalt. Gelukkig worden ze in maart 2017 afgeserveerd tot een minimaal clubje.

  reageer
 • Bas

   

  Waanzinnig dat die mevrouw Dijksma zich zo in de maling laat nemen. Er klopt hier niets van!

  reageer
 • Dirk2

   

  En zo leidt de PvdA ook hier weer een project naar de verdoemenis omdat ze wederom niet in staat blijken leiding te geven en te nemen! Wie staat er nog wel boven de NVNL? GOD himself? Gewoon keihard optreden in Den Haag tegen deze kwastenclub! En Dijksma, die kan morgen haar spullen pakken!

  reageer
 • lelystedeling

   

  De complexiteit van de vliegroute Schiphol en militair verkeer is al jaren bekend, maar niet bij de Staatssecretaris en haar ambtenaren. Onbetrouwbaar, Ondeskundig, Onbehoorlijk Bestuur. Dus Staatssecretaris AFTREDEN !!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Nee, want de bouw van de wegen, terminal en landingsbaan is al aanbesteed, en de vliegmaatschappijen staan ook te trappelen.

  reageer
 • Pieter

   

  Schop die zeer luie en niet willende amternaren van de verkeersleiding aan het werk, en als je niet wilt, gewoon ontslaan netzo als in de echte wereld.

  reageer
 • Maartje en Linda

   

  En nu maar hopen dat uitstel ook tot een definitief niet doorgaan leidt. Niet doorgaan van die dwaze vliegveldplannen is goed voor mens, dier, natuur en milieu.

  reageer
 • Jan

   

  Van uitstel komt afstel hoop ik

  reageer
 • frits

   

  Garanties voor 4000 vluchten per jaar? Eis als tegenprestatie dan maar tegelijk dat vanaf 2019 de echte marktbehoefte ingevuld kan worden. Dus RyanAir tientallen vluchten per dag, en Transavia, Corendon en WhizzAir daarbovenop. Dan kan de Schiphol Group de verliezen van een jaar lang leegstaande gebouwen compenseren.

  reageer
 • Henk

   

  Ah! Gelukkig hebben we iemand in ons midden die er alles van weet! Vertel eens, en nu met een onderbouwing op feiten, waarom dat dan zo is? Blijkbaar heeft u kennis die de luchtvaart kenners niet hebben?

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Zo zo, de Haegsche regelneven komen er nu al achter dat heel Flevoland al decennia een aan/uitvliegroute is van Schiphol. En midden in die route plan je dan een andere luchthaven, hoe stom kun je zijn. Maar beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald.

  reageer
 • Frits1

   

  " Eist harde garanties" ....ze zien langzaam maar zeker ook de bui hangen van dit miljoenenverlies. Schiphol kan nog best uitbreiden als ze de miljoenen van Lelystad gebruiken voor maatregelen tbv omwonenden zoals uitkopen etc.

  reageer
 • Bram

   

  Het was al een fantastische dag,maar nu kan die helemaal niet meer stuk.

  reageer
 • Rutger

   

  Stop toch met die ongein. Geen enkele noodzaak om vluchten van Schiphol naar Lelystad te verplaatsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert