Ook in Zeewolde is geld voor jeugdzorg op: opnamestop Vitree

ZEEWOLDE
Zeewolde heeft een opnamestop afgekondigd voor jeugdzorgaanbieder Vitree. Dat heeft het college bevestigd aan VVD-raadslid Heidi Broertjes. Broertjes heeft vervolgens vragen gesteld over het stopzetten van jeugdhulp. Of er voor meer zorgaanbieders een opnamestop geldt, is nog niet duidelijk. 

De stop is afgekondigd omdat Vitree afkoerst op een forse overschrijding van het budget voor 2016. Het gevolg is dat gezinnen in de problemen pas in 2017 weer terecht kunnen bij Vitree. De VVD denkt dat dit eventuele problemen alleen maar verergert en wil zo snel mogelijk weten hoe de gemeente daar mee omgaat. Ook moet duidelijk worden of gezinnen die hulp nodig hebben nog wel bij andere aanbieders terecht kunnen.

Geld voor direct noodzakelijke zorg
De gemeente Zeewolde laat in een reactie weten dat alle aanvragen voor zorg of ondersteuning nu bekeken worden door professionals van het ondersteuningshuis. Mocht de zorg direct nodig zijn, dan wordt dit geleverd. De gemeente zorgt dan dat Vitree hiervoor extra budget krijgt.   

Broertjes wil verder van het college weten hoe lang de opnamestop al geldt, want ook dat is nog niet helder. Verder vraagt de VVD zich af of het tekort in Zeewolde te maken heeft met de problemen met het jeugdzorgbudget in Almere. Een deel van de zorg is regionaal ingekocht. 
 

reacties (7)

 • Atje

   

  Woorden schieten te kort, dat smijt met geld als het om prestige en uiterlijk gaat maar als het echt belangrijke is en het om zorg en welzijn gaat, is het geld op? Gemeente ga je schamen!!!!

  reageer
 • Saint

   

  Maar Zeewolde krijgt wel een heeeeeel mooi gemeentehuis. Je moet wel prioriteiten stellen.

  reageer
 • Jeugd

   

  Vooral doorgaan zo Gemeente Zeewolde. Wie kaatst ( afketst) kan de bal ( terug ) verwachten. Goede investering verdient zichzelf terug, slechte investering zie je sneller terug en niet positief 732

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Ik zeg, vooral zo doorgaan... Zeewolde weet waar prioriteiten liggen, vooral controleren en de jeugdzorg laten barsten... Heeft alles te maken met ego'... Goed bezig daar bij de gemeente...

  reageer
 • Rick.

   

  Laat ze nog maar twee ton uitgeven voor permanente bewoning van recreatie woningen. Is veel belangrijker dan runnen in nood helpen. Helemaal nu het landelijk gedood gaat worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Daan

   

  Gelukkig (hoop ik althans) is het geld voor de brandweer nog niet op: stel je voor dat je brandende huis pas in de loop van 2017 geblust kan gaan worden ...............!

  reageer
 • Tdb

   

  schande

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert