Gemeente: 'Uitstel vliegveld is een wanprestatie'

LELYSTAD • Di 29 november 2016 | 20:06 • Dinsdag 29 november 2016 | 20:06
De gemeente Lelystad is woedend over de vertraging bij het uitbreiden van Lelystad Airport. Wethouder Jop Fackeldey noemt het ongehoord dat het ministerie en Luchtverkeersleiding Nederland er niet in slagen om tijdig de vliegroutes van en naar Lelystad Airport aan te laten sluiten op de routes in het hogere luchtruim.
[https://twitter.com/JopFackeldey/status/803659497562587137]
"Dat terwijl de regio en de Schiphol Group zich tot het uiterste inspannen om de gemaakte afspraken na te komen en Luchthaven Lelystad per 1 april 2018 klaar te hebben. Dat is nodig om de mainportfunctie van Schiphol te behouden", zegt Fackeldey in een persverklaring. 

'Actie luchtverkeersleiders zwak excuus'
Dat cao-onderhandelingen met de luchtverkeersleiders voor deze vertraging hebben gezorgd, is een zwak excuus, zegt Fackeldey. De wethouder rekent erop dat de staatssecretaris en Tweede Kamer zich tot het uiterste inspannen om de vertraging te voorkomen 'of in ieder geval tot het minimum te beperken.‘

Fackeldey geeft wel aan dat hij graag wil meedenken over een manier om toch in april 2018 te beginnen met vliegen. De gemeente zegt dat de werkzaamheden aan de uitbreiding van de luchthaven en aan de infrastructuur in de omgeving van het vliegveld gewoon doorgaan.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel