Buurtbusvereniging krijgt subsidie en kan gaan rijden

LELYSTAD
De buurtbusvereniging Lelystad krijgt 7500 euro subsidie van de gemeente en kan vanaf 2 januari gaan rijden. Het is de bedoeling dat de buurtbus van maandag tot en met zaterdag wijken bedient waar geen openbaar vervoer is, zoals Golfpark en Parkhaven.

De subsidie was al toegezegd, maar wordt nu definitief verstrekt omdat het zeker is dat er voldoende vrijwilligers zijn voor de bus. Een andere voorwaarde om de subsidie te krijgen, was dat er minimaal 400 mensen per maand gebruikmaken van de buurtbus. Dat aantal lijkt haalbaar voor de vereniging.

De subsidie is verdeeld in twee delen. 2500 euro is bestemd voor de oprichting en alles wat daarbij komt kijken. 5000 euro is voor de exploitatie.
De chauffeurs krijgen binnenkort een rijopleiding en instructies over het omgaan met de apparatuur van de OV-chipkaart. Busbedrijf Arriva heeft een bus beschikbaar gesteld die voorlopig ingezet kan worden, in afwachting van een definitieve bus.

reacties (5)

 • Bartje

   

  De enigen die hier profijt van hebben zijn de vrijwillige chauffeurs, gratis boodschappen doen!!! Bij elk woning op de Parkhaven en Golfpark staan 2 autos voor de deur.... Zonde van het geld, geef dat geld aan stichting KIKA, komt het beter tot zijn recht!!

  reageer
 • Ron

   

  dit is broodroof de taxichauffeurs zitten thuis kennen de chauffeurs de regels wel ??

  reageer
 • NLToday

   

  Er wordt al meer als 15 jaar broodroof gepleegd op Nederlandse chauffeurs met uitgesproken verplichte certificaten en dat door Nederlandse ondernemers. Het wrange daarbij is dat EU leden dat haar chauffeurs niet verplichten. Een andere nationaliteit aannemen is een optie om voor een stuiver weer aan de bak te kunnen gaan. Wil je verandering dan is de stembusgang uiterst belangrijk daarbij is het belangrijk op een partij te stemmen met een Nexit in haar programma.

 • NLToday

   

  Zou zeggen geniet er van (buurtbus) maar plaats het niet in uw systeem de ervaring leert ons dat subsidies heel betrekkelijk zijn. Het zijn tijdelijke noodoplossingen van overheidswege in een terugtredende samenbeleving.

  reageer
 • Eefje

   

  Heel raar dit, daar is de RegioTaxi voor en nu moet er weer iets aparts gesubsidieerd en op poten worden gezet. Weggegooid geld!

  reageer
 • EJB

   

  De Regiotaxi kost alleen 3 a 4 keer zo duur, een rit met een bus is nog geen € 2.00 met de taxi kost het € 8.00. Lijkt mij dat het voor degene die de bus neemt wat goedkoper.

 • frits

   

  Ik hoop niet dat de foto de werkelijke buurtbus is. Er zijn tegenwoordig zoveel mooiere buurtbussen. Maar los daarvan: chappeau voor alle vrijwilligers, gemeente en Arriva dat ze dit regelen. En 400 reizigers per maand, kom op, dat is 20 per werkdag. Natuurlijk is dat haalbaar. Qua participatie is dit win-win.

  reageer
 • Catweezle

   

  Voor een stuiver met een glimmende luxueuze cityhopper je te verplaatsen is zelfs hier in het rijkste land ter wereld niet mogelijk. (volgens politici)

 • kees d.

   

  Op de foto een oude bus van Connexxion. Deze zijn allemaal verdwenen uit Lelystad.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert