Extra ondersteuning voor kwetsbare ouderen

LELYSTAD
Kwetsbare ouderen in Lelystad worden vanaf volgend jaar extra ondersteund. Dat staat in het Uitvoeringsplan Wmo 2017, dat het college van Lelystad heeft vastgesteld.

De extra ondersteuning heeft als doel dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Zo worden er meer huisbezoeken georganiseerd en komt er extra begeleiding voor ouderen met zwaardere problemen. Ook is er budget vrijgemaakt voor huishoudelijke ondersteuning. Verder wordt de ziektekostenverzekering voor chronisch zieken uitgebreid en gaat de premie hiervan verder omlaag.
 
Sinds de inwerkingtreding van de Wmo in 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen, die beperkt kunnen deelnemen aan de samenleving.

reacties (2)

 • Barbara

   

  Verder wordt de ziektekostenverzekering voor chronisch zieken uitgebreid en gaat de premie hiervan verder omlaag? Dat zegt het college? Dat zal men dan toch van de verzekeraar zelf te horen moeten krijgen neem ik aan..

  reageer
 • Jan

   

  Welke ziektekostenverzekering heeft men het hier over? Premie 'verder omlaag'? Kan iemand uitleggen hoe dat werkt voor chronisch zieken? Ik heb hier nog nooit van gehoord, en de kosten voor chronisch zieken stijgen alleen maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert