VVD wil maximale inzet voor luchthaven

LELYSTAD
De VVD in de Tweede Kamer vindt dat staatssecretaris Dijksma alles uit de kast moet halen om Lelystad Airport per 1 april 2018 volgens plan te laten opengaan.

VVD-Kamerlid Ton Elias zei in een debat het 'onvoorstelbaar' te vinden dat de luchthaven een jaar later open gaat dan gepland. Dijksma meldde dinsdag aan de Kamer dat uitstel nodig is, omdat Luchtverkeersleiding Nederland meer tijd nodig heeft om de vliegroutes vast te leggen.

Elias herinnert de politici er aan dat de uitbreiding van Lelystad al sinds 2009 in voorbereiding is. Ook het CDA en de ChristenUnie zijn verrast en dringen aan op maximale inzet om de vertraging in te halen.

De SP vindt uitstel acceptabel, omdat veiligheid in de lucht het zwaarst moet wegen. GroenLinks en PVV herhaalden hun standpunt dat ze de uitbreiding van Lelystad Airport onnodig vinden.

 

reacties (10)

 • Frits1

   

  Ik vind het " onvoorstelbaar" dat VVD -er Elias hier weer z'n roeptoeter over roert. Hij roept over alles maar wat, uit angst dat ie toch de kamer wordt uitgeknikkerd, zoals de VVD van plan is.

  reageer
 • Henk

   

  En niemand ziet dat het een trucje van de luchtverkeersleiders is om de druk op te voeren. Drie jaar geleden wilden ze niet komen, twee jaar geleden wilden geen luchtvaartmaatschappij landen en nu ineen willen alle goedkope maatschappijen (easy jet voorop......) de slots kopen. Denk er nou nieman dat de luchtverkeersleiders alleen een beetje lopen paniek te zaaien om beter uitgangspositie te krijgen. Over een half jaar is het ze toch gelukt om op tijd dit te regelen. Typisch staaltje van paniekpolitiek door 2e kamer en gemeenteraad van lelystad. We spreken elkaar weer over een half jaar.....

  reageer
 • henk m

   

  Ik durf het bijna niet te zeggen , maar de PVV is tegen de aanleg van het vliegveld

  reageer
 • Bas

   

  Ik durf wel te vertellen: de VVD is in ieder geval in Lelystad de grootste partij. Sorry!

 • Flevowatcher

   

  De ware aard van de VVD verloochent zich nooit: graaien van de armen, het milieu bestaat niet, en ikke is de beste, zei Ton Elias. Ikke, zei de gek, vind het onvoorstelbaar dat zo'n stelletje graaiers nog de politiek domineert! En het milieu al eeuwen geleden, als grootgraaiers en industriële zakkenvullers heeft genegeerd, en met het lachende smoel van Mark Rutte alle onrust in het land over milieuvervuiling, lawaaioverlast, armoede en sociale ongelijkheid wegwuift... Rutte is Colijn niet: we gaan niet meer 'rustig slapen', dat kunnen we binnenkort ook niet meer met als die over daverende vrachtvliegtuigen in de nacht, en de nieuwe bulderbaan op 2 kilometer afstand, slaap zacht Lelystedelingen, Mark Rutte waakt over u! (niet lang meer hoop ik!)

  reageer
 • lelystedeling

   

  Waar blijft de PvdA met zijn reactie ? Nemen ze Dijksma in bescherming om een crisis te voorkomen en zetten ze de plaatselijke en provinciale PvdA voor het blok. Schande.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Nu hopen dat het vliegveld maar snel open gaat, ik kan niet wachten,

  reageer
 • vliegende auto 2040

   

  En ik kan niet wachten op 15 maart 2017. Dag VVD/PvdA. Dag vliegveldje. Tegen de tijd dat het vliegveld rendabel is, kun je met je eigen auto vliegen.

 • Jan

   

  Dus niet stemmen op de vvd Wij willen geen vliegveld

  reageer
 • Jaap

   

  Wie zijn dat, wij?

 • Piet Ross

   

  Goed dat deze man de kamer uit gaat. Nu maar hopen op " van uitstel komt afstel" .

  reageer
 • Maartje en Linda

   

  De VVD vindt het kennelijk geen punt dat de aarde door de mensheid in versneld tempo wordt vernietigd. Dat wordt in maart 2017 dus zeker geen stem op deze partij.

  reageer
 • Dirk2

   

  En de PvdA, die zwijgt?......in alle toonaarden.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert