Bomen Houtribdreef en Zuigerplasdreef worden vervangen

LELYSTAD
Verschillende bomen langs de Houtribdreef en de Zuigerplasdreef worden vervangen. De bomen zijn in slechte staat en groeien niet goed door de verdichte bodem en de voedingsarme grond. 

Bij de Zuigerplasdreef gaat het om het vervangen van populieren ter hoogte van de spoorlijn en bij de afslag naar het Zuigerplasbos. Bij de Houtribdreef worden de esdoorns in de middenberm tussen de spoorlijn en de afslag naar Karveel 10 vervangen.
Om de nieuwe bomen voldoende ruimte te geven, worden zij als enkele rij geplant. Ook worden de plantgaten doorgespit en wordt de grond bemest.

De werkzaamheden staan gepland voor de komende drie maanden. Het verkeer op beide dreven zal weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden.

reacties (2)

 • Barbara

   

  En dan zijn er wijken waar zieke bomen staan waarvan men melding doet via formulier op gemeentelijke site waarvan het antwoord dan luidt: de bomen zijn ziek maar blijven staan.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Vervang de Esdoorns en Populieren dan ook meteen door bijv. Eiken en Essen of Platanen, groeien wat langzamer, gaan 100 jaar mee en vereisen minder snoei en onderhoud. De tijd van veel en snel bomen planten omdat het zo kaal is in Lelystad is wel voorbij... Maar de Gemeente heeft dat nog niet echt door, gezien de massale aanval op oudere bomen in alle wijken (waar dan in deze tijd niets meer voor terug geplant wordt!) Of ligt het aan de wethouder en zijn bezuinigingsopdracht? Ook daar is een remedie voor: de verkiezingen staan voor de deur en de economie trekt aan, dat betekent meer pecunia voor dit soort projecten, en hopelijk nieuw beleid, minder rigoreus en meer milieubewust...

  reageer
 • frits

   

  Essen zijn overigens ook hele snelle groeiers. Dan kun je beter een esdoorn hebben. En platanen hebben ook een veel te brede kruin voor middenin een dreef.

 • frits

   

  Eiken enzovoorts hebben een veel te brede kruin om middenin een dreef te planten. Bovendien hebben veel dreven behoorlijke drassige bermen. Niet echt de juiste omstandigheid voor een eik.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert