Wild plan voor Formule 1-circuit

ALMERE • Wo 30 november 2016 | 15:00 • Woensdag 30 november 2016 | 15:00
Twee ondernemers Arne van den Hoek en een compagnon willen een formule 1-circuit bouwen aan de rand van Almere. Met een Facebookpagina en website probeert het duo draagvlak te krijgen voor het plan. Gezien de internationale belangstelling voor Max Verstappen denken zij dat het plan realistisch is, ook al is er nog niets geregeld. 

Het doel is om een baan van enkele kilometers in het buitengebied van Zeewolde te bouwen. Daar zouden dan 60.000 bezoekers op de tribune kunnen kijken. Daarnaast ziet Van den Hoek 110.000 plekken op een talud. 

Wie betaalt het?
Sponsoren hebben de ondernemers niet. Zij willen eerst bekendheid krijgen voor het project. De twee hebben ook geen contact opgenomen met de gemeenten Almere en Zeewolde en de provincie. De twee hopen dat sponsoren zich willen binden aan het project nu het in de media verschijnt. Van den Hoek denkt daarbij aan bedrijven zoals Unilever, Heineken en Randstad.  

Volgens de ondernemer wordt bij KPMG een businessplan gemaakt. Dat bedrijf ziet Van den Hoek ook als mogelijk sponsor. Het adviesbureau is een partner van F1-autofabrikant McLaren.

Exploitatie
Arne van den Hoek hoopt dat iemand van zijn plan een succes kan maken. Hij en zijn compagnon zien zichzelf niet als de geschikte personen om de baan te exploiteren. In het dagelijks leven runt Van den Hoek een tandenbleekpraktijk in Hilversum. 

[https://www.youtube.com/watch?v=-9iR4BLUQ2c]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel