Irritatie over hondenpoep leidt tot nieuwe hondenkaart

ALMERE • Wo 30 november 2016 | 15:23 • Woensdag 30 november 2016 | 15:23
Mag een hond nou wel of niet op dat ene stukje gras in de wijk poepen? In Almere is deze vraag vaak moeilijk te beantwoorden omdat de hondenpoepkaart te ingewikkeld is. Daarom inventariseert de gemeente dit jaar nog per stadsdeel 'de knelpunten in de huidige hondenkaart'.

Hondenpoep staat altijd hoog op irritatie-lijstjes. Vooral niet-hondenbezitters ergeren zich aan ontlasting op ongewenste plekken. Volgens de gemeente Almere leidt de overlast in sommige gevallen tot hoogoplopende conflicten tussen inwoners met een viervoeter en die zonder.

Geen extra geld
De hondenkaart, waarop staat waar je een hond mag uitlaten, wordt na de inventarisatie opnieuw getekend. Almeerders mogen daar vervolgens hun mening over geven.
Overigens is er geen geld om extra te controleren of baasjes zich aan de regels houden. Ook lukt het de gemeente niet om nieuwe uitlaatvoorzieningen aan te leggen. Almere int jaarlijks zo'n 1,4 miljoen euro hondenbelasting, maar deze opbrengst komt in de pot algemene middelen terecht. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel