Gemeente onderzoekt overlast parkeergarage Ravelijn

ZEEWOLDE
Een enquête onder winkeliers en bewoners van appartementencomplex Ravelijn in Zeewolde moet laten zien hoe de overlast in parkeergarage Ravelijn moet worden aangepakt.

In de garage mag iedereen zijn auto gratis neerzetten, maar er staan veel auto's permanent geparkeerd. Ook wordt er gesleuteld aan voertuigen. De gemeente wil voorkomen dat dit oneigenlijke gebruik van de garage toeneemt.

De gemeente kan maatregelen nemen zoals handhaving of de afgifte van ontheffingen, maar dit heeft gevolgen voor bezoekers van het centrum, bewoners en mensen die in de buurt werken. Daarom wil het college van B en W een enquête houden om de mening van de belanghebbenden te peilen. 
 

reacties (5)

 • Alexander

   

  De gros van de parkeerders zijn ambtenaren uit het gemeentehuis Zeewolde die er op werkdagen de gehele dag staan geparkeerd. Dat is niet helemaal netjes hoe dat nu gaat, namelijk elke werkgever moet zorgen voor parkeergelegenheid van zijn werknemers, zo ook de gemeente. Mijn buurman die ambtenaar is uit gemeente Zeewolde staat dagelijks de gehele dag geparkeerd onder de Ravelijn terwijl woon werk nog geen 2 kilometer is. Die afstand is prima te overbruggen met de fiets en zorgt ervoor dat er geen overlast is voor het winkelende publiek. Dus vooral een oproep aan de gemeente Zeewolde om hun ambtenaren zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te laten komen en zorgen voor eigen parkeergelegenheid. De gemeente Zeewolde moet gaan zorgen voor eigen parkeerplaatsen.

  reageer
 • AB

   

  Hoe moeilijk kan het zijn? Winkels dicht en een uur na winkelsluiting de garage.

  reageer
 • Marokri

   

  Moet de burger weer last ondervinden van een paar idioten die de parkeergarage gebruiken als autogarage. Ik stoor me er al vanaf t begin aan. Wat dacht je van een kenteken noteren en door de politie een bezoekje laten brengen? Hoe moeilijk is t?

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Hoppa, BOA er op zetten... MBall in huren en handhavingsbudget van €180.000 er op zetten... Kosten kunnen bespaard worden op jeugdzorg... Wat op Horsterwold kan, kan ook bij de Ravelijn... Zijn ze nu gek die Zeewoldenaren, je auto parkeren in een parkeergarage, moet toch niet gekker worden...

  reageer
 • SJP

   

  Wat dacht je van een blauwe zone? was vroeger ook op Horsterplein...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert