Man in gestolen auto rijdt tegen politiewagen

LELYSTAD
Een man uit Lelystad is in de nacht van woensdag op donderdag na een achtervolging tegen een politieauto gereden. Hij reed in een gestolen auto.

De automobilist negeerde op de A2 bij Utrecht een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Verschillende politieauto's en een helikopter zaten achter de auto aan waarbij de automobilist zo'n 180 kilometer per uur reed en gevaarlijke manoeuvres maakte.  

Bij Moerdijk wist een politieauto voor hem te rijden om de snelheid eruit te halen. De bestuurder reed vervolgens tegen de politiewagen aan en kwam in de vangrail terecht. De Lelystedeling raakte niet gewond. De man is aangehouden. 

Lees hier het verslag van de achtervolging op de Facebookpagina van de politie.

reacties (4)

 • An

   

  Lijkt wel een film als je het leest

  reageer
 • Jos

   

  Risico van een ongeluk met een voorbijganger is erg groot.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Iemand anders zijn auto is nu naar de Filistijnen. Deze hoge snelheidsachtervolgingen zijn vanwege de grote risico's zeer ongewenst en tegen ieder protocol. Schijnbaar hebben de agenten behoefte aan een verzetje en negeren de staande instructies voor staandehoudingen in het verkeer. Wat zijn nu de consequenties? En wie gaat de schade aan de autoeigenaar vergoeden? De dief heeft geen eigen geld en de schade is het gevolg van het politiehandelen.

  reageer
 • Joop

   

  Heeft u dit helemaal zelf bedacht?

 • Bijmwij

   

  Daar is een potje voor waaruit de gedupeerde kan worden vergoed.

 • Flevoburger

   

  Wat een onzintekst. Ja, achtervolgingen geven een bepaald risico en ja een achtervolging wordt bij een te hoog risico afgebroken. En een achtervolging is absoluut niet in strijd met / tegen ieder protocol. de uitspraak " Schijnbaar hebben de agenten behoefte aan een verzetje en negeren de staande instructies ...... " ? U was er blijkbaar bij?

 • kees d.

   

  Die autodief heeft willens en weten de bewuste auto gejat en daarom al verantwoordelijk voor alle schade. Omdat het om een vrij nieuwe auto gaat denk ik dat deze all-risk verzekerd is. Derhalve heeft de eigenaar van de auto met uitzondering van het eigenrisico geen schade. Als de politie niet had gehandeld zo als gedaan was die auto ook naar de knoppen gegaan en was deze naar alle waarschijnlijkheid ergens uitgebrand terug gevonden. Ik ben ook van mening dat wij niet moeten zeiken over politie optreden want als zij het niet doen is het ook niet goed.

 • Van der Es

   

  Wauw, u maakt er helemaal een mooi verhaal van zeg! Misschien kunt u ook een deel van de schuld nog aan de wegbeheerder geven???

 • kolk

   

  Wat een rare reactie, maar goed dat je geen echte bromsnor bent. Meer een brompot.

 • Bergerac

   

  Een taakstrafje?

  reageer
 • Twiligtway

   

  Hij zou dezelfde straf moeten ontvangen welke klokkenluiders hier krijgen, maar ja hier in Nederland is het net even anders.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert