Raad wil politiek dichterbij burger brengen

ALMERE • Do 1 december 2016 | 15:25 • Donderdag 1 december 2016 | 15:25
Hoe kun je als politiek de inwoners van je gemeente beter betrekken bij de besluitvorming? Daarover praat de gemeenteraad van Almere donderdagavond, op initiatief van Leefbaar Almere.

De aanleiding daarvoor is de discussie in de Almeerse Regenboogbuurt over de vraag hoe streng je met kleurenvoorschriften voor de huizen moet omgaan. Maar ook vragen of je in bepaalde buurten bijvoorbeeld wel of geen bomen moet kappen en waar je wel of geen blauwe parkeerzone wilt invoeren zijn redenen om over de betrokkenheid van bewoners te praten.

De partij wil weten of er afspraken zijn te maken over wanneer je wel en wanneer je niet als politiek ingaat op wensen die in een bepaalde buurt leven.

Het is de bedoeling dat de raadsleden afspreken hoe de invloed van bewoners op hun eigen buurt het beste kan worden geregeld. En hoe je voorkomt dat de raad voor het karretje gespannen wordt van een klein groepje buurtbewoners.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel