Raad wil politiek dichterbij burger brengen

ALMERE
Hoe kun je als politiek de inwoners van je gemeente beter betrekken bij de besluitvorming? Daarover praat de gemeenteraad van Almere donderdagavond, op initiatief van Leefbaar Almere.

De aanleiding daarvoor is de discussie in de Almeerse Regenboogbuurt over de vraag hoe streng je met kleurenvoorschriften voor de huizen moet omgaan. Maar ook vragen of je in bepaalde buurten bijvoorbeeld wel of geen bomen moet kappen en waar je wel of geen blauwe parkeerzone wilt invoeren zijn redenen om over de betrokkenheid van bewoners te praten.

De partij wil weten of er afspraken zijn te maken over wanneer je wel en wanneer je niet als politiek ingaat op wensen die in een bepaalde buurt leven.

Het is de bedoeling dat de raadsleden afspreken hoe de invloed van bewoners op hun eigen buurt het beste kan worden geregeld. En hoe je voorkomt dat de raad voor het karretje gespannen wordt van een klein groepje buurtbewoners.
 

reacties (5)

 • Ed Molenaar

   

  Een referendum over Floriade zou een goede start zijn.

  reageer
 • RonH

   

  dat zou je denken als je de reacties hier leest .... maar je gelooft toch zelf niet dat die een afspiegeling van heel Almere zijn? altijd maar roepen dat een onderzoek veel te klein is maar hier conclusie trekken vanwege 20 man die hier bij herhaling op welke onderwerp dan ook steeds de Floriade weer naar voren halen. NB ik ben ook geen voorstander op de huidige wijze maar zo redeneren zoals op internet gebeurt is niet de mening van het volk en er zijn al vele enquetes gehouden

 • Hannes

   

  Zoals de politiek met al zijn scenario's gebruik maakt van de media, moeten ze ook kunnen waarnemen wat de bevolking via de media in alle bescheidenheid, nagelang men heeft te vertellen!. Wat al jaren was voorspeld dat er een tijd zou komen met alle nieuwe communicatie technologieën waar men niet zo makkelijk meer omheen kan. Men weet dondersgoed hoe de polen onder de bevolking draaien!. ( Ervaring is de beste leermeester.) "Nogmaals in alle bescheidenheid. Want een nieuwe tijdperk is gisteren al begonnen.. "

  reageer
 • Henk

   

  Hoe je de politiek bij de burger brengt ? Door gewoon de juiste beslissingen te nemen in het belang van de stad en haar inwoners. Geen onduidelijk beleid voeren. Betrokken politici uit de gemeente zelf laten besturen en niet van die clowns van buiten Almere halen.

  reageer
 • Rutger

   

  Laat ze gewoon eens doen waarvoor ze zijn aangesteld: incapabele wethouders (hoi Peeters, hoi Herrema) naar huis sturen.

  reageer
 • Hahaha

   

  Er is geen College of raad dat verder van de burger afstaat dan die in Almere! Als ze het dichter bij de burger willen brengen, investeer die 95 miljoen wat gereserveerd is voor de Flopriade de aankomende 5 jaar in de burgers en de voorzieningen voor de burgers in almere.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die 95 miljoen liggen niet op de plank, die moeten worden verdiend met de opbrengsten van de Floriade. Het is dus niet zo dat de gemeente 95 miljoen aan de Floriade besteedt in plaats van aan de 'burgers en voorzieningen'.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert