Jonge straatrovers krijgen celstraf

ALMERE
Drie jonge Almeerders hebben celstraffen gekregen vanwege een reeks straatroven. Een vierde verdachte werd door de rechtbank vrijgesproken. Vanaf 2015 tot mei dit jaar waren de drie jongens van 18 tot 20 jaar betrokken bij in totaal elf straatroven in Almere.

De groep had het gemunt op telefoons, maar ook geld, kleding, bankpassen en fietsen werden op gewelddadige manier afhandig gemaakt. Slachtoffers werden van de fiets getrokken of besprongen na het verlaten van de bus. Daarbij werden flinke klappen uitgedeeld of gedreigd met een wapen.

De straatroven vonden allemaal in Almere plaats, op de Goudsbloemweg, het Spoorbaanpad, de Siennastraat, de Chartreusestraat, de Leeuwstraat, Leemwierde, Vrijmark, de Romeweg, de Kruisstraat en het Tjaikovskipad.

De zwaarste straf was voor een 19-jarige jongen. Hij werd veroordeeld tot ruim twee jaar cel. Een andere verdachte van 20 moet ruim 1 jaar de cel in en de jongste verdachte van 18 jaar kreeg jeugddetentie. Daarnaast moet hij ook een werk- en leerstraf uitvoeren van 40 uur. Ook staat hij onder toezicht van jeugdreclassering. Voor alle verdachten geldt een proeftijd van twee jaar.

reacties (4)

 • Lexxie

   

  Belachelijk die lage straffen hoeven natuurlijk ook nog maar tweederde uit te zitten in een 5*****hotel en kunnen ondertussen fijn cursussen volgen en netwerken Het kan in Almere

  reageer
 • Marcel

   

  Wat heeft het nou met Almere te maken? Behoudens dat de berovingen in Almere plaats vonden. Voor de strafmaten moet je in Den Haag zijn.

 • Whoknows

   

  Ik ben voorstander van Publieke straffen Gewoon met naam en beeld bekend maken op bv billboards. Met bv de tekst "Mijn hobby is stelen van andermans eigendommen". Net als vroeger, in de schandpaal op de marktplein. Maar helaas mag dit niet meer, ze hebben nl recht op privacy.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er zijn nog landen waar dat zo gaat. Emigreer.

 • partypalm

   

  niet 3 keer, niet 4 keer, niet 5 keer...nij 11 keer. De straf is belachelijk!

  reageer
 • Gerrit2

   

  En wie durft er nu nog te zeuren over taakstrafjes??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert