Gemeente vraagt Moslimjongeren hulp bij integratie vluchtelingen

ALMERE
Moslimjongeren Almere is door de gemeente gevraagd om te helpen bij de integratie van vluchtelingen in de stad. De jongerenorganisatie is omstreden omdat die meerdere keren islamistische predikers uitnodigde om te praten over het geloof.

Meerdere partijen gevraagd
De gemeente benadrukt dat het één van de vele partijen is die donderdagmiddag door wethouder Froukje de Jonge was uitgenodigd om te praten over het begeleiden van statushouders. Zo zijn bijvoorbeeld ook kerken, de vrijwilligers centrale en Humanitas uitgenodigd.

De bedoeling van de bijeenkomst was ook om de verschillende organisaties elkaar te laten ontmoeten en om te bespreken op welke manier ze kunnen helpen. 

De PVV heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over het uitnodigen van de jongerenorganisatie.

Naschrift redactie: De voorlichtingsdienst van de gemeente laat om 20:00 weten dat Moslimjongeren niet waren komen opdagen bij de bijeenkomst.

reacties (3)

 • Ed Molenaar

   

  Als een vluchteling een half jaar bij een islamitisch gezin inwoont, is deze sneller en beter ingeburgerd.

  reageer
 • W. van der meer

   

  Ja inderdaad, dan weten ze precies waar het geld te halen valt, dat je alles hier kan doen zonder ervoor bestraft te worden en dat je never nooit teruggestuurd wordt als je ons tot last bent. Heel handig inderdaad!

 • Jop

   

  Volgens mij moet je juist alle mensen vragen te helpen met de integratie. En niet een moslim jongeren organisatie dat is volgens mij te eenzijdig en leren de vluchtelingen niet de Nederlandse cultuur kennen.

  reageer
 • frits

   

  ze sporen echt niet op het stadhuis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert