Sportschoolhouder wanhopig door mogelijke uitzetting

ZEEWOLDE
Eigenaar Alex van Suffelen van sportschool Alex Athletics in Zeewolde is de wanhoop nabij. Hij moet van de gemeente zijn pand aan de Marsweg verlaten, terwijl hij daar nog maar net begonnen is. De ondernemer voelt zich vermorzeld tussen de stenen van de ambtelijke molen.

Toestemming
Volgens het college van burgemeester en wethouders past de sportschool niet in het bestemmingsplan. Het pand staat op bedrijventerrein Planetenveld en dat is bestemd voor lichte bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Daar valt een sportschool volgens het college niet onder.
Van Suffelen zegt dat hij zijn bedrijf in juni aan de Marsweg begon, nadat hij van een ambtenaar te horen kreeg dat een sportschool op deze locatie toegestaan is. Bovendien zitten er nog twee andere sportscholen op het bedrijventerrein. 

Plotseling besluit
In eerdere gesprekken met de gemeente is volgens de sportschoolhouder wel aangegeven dat het een probleem is dat er te weinig parkeermogelijkheden zijn. In een zeer recente mail die Omroep Flevoland heeft ingezien zegt de gemeente nog met de kwestie bezig te zijn en Van Suffelen voor een nieuw gesprek uit te nodigen. "En dan lees ik ineens in de media dat al besloten is dat ik definitief het pand moet verlaten", zegt de geëmotioneerde jonge ondernemer.

Geen geld meer
Verhuizen naar een andere plek in het dorp is volgens Van Suffelen geen optie. Dat zou hem weer veel geld gaan kosten. Geld dat er niet meer is, want dat is allemaal in deze sportschool gestoken. "Ik had natuurlijk nooit al mijn geld hierin gestopt als ik vooraf al wist dat ik hier helemaal niet mocht zitten." De ondernemer wil een advocaat in de arm nemen om het besluit aan te vechten.

reacties (15)

 • Tony

   

  Gemeente Zeewolde kan ook het bestemmingsplan wijzigen, hebben ze ook voor een sportschool aan de Jupiterweg gedaan. Vriendjespolitiek heet dat.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als het niet in het bestemmingsplan past dan is het vreemd dat andere sportscholen daar dan wel in passen. Maar wel weer een typisch voorbeeld van bureaucratisch burgertje pesten van de overheid. Wel met z'n heel braaf tussen de lijntjes blijven leven hè. De overheid bepaald wel wat goed voor u is.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het aantal in een branche wordt ook vastgesteld. Anders krijg je straten met alleen maar kappers of sportscholen.

 • marnix

   

  Sorry hoor, maar duidelijk een gevalletje van een onkundige ondernemer die zich onvoldoende heeft voorbereid en nu huilie huilie doet. En voof iedereen die in dit forum denkt dat de gemeente moeilijk doet: als de woning naast je wordt gebruikt als bordeel of muziekschool ben je maaar wat blij als de gemeente het bestemmingsplan handhaaft.....

  reageer
 • De meester

   

  Kantoorpiet die nooit wat ondernomen heeft zal het even duiden.

 • zeewoldenaar

   

  Wat een vergelijking ook weer,bordeel naast je huis of een sportschool op een industrie terrein! Duidelijk stukje visstick iq!

 • Erik

   

  Ondernemende mensen zoals Alex en vele andere moeten juist positief gestimuleerd en geholpen worden door de ambtenaren van de Gemeente Zeewolde! Werkelijk van de zotte dit... Net alsof dat steeds maar duurder wordende Gemeentehuis wèl op de goede plek staat?!

  reageer
 • Rob

   

  Het B&W van Zeewolde hangt van incompetentie aan elkaar vast. Luisteren is aan dovensmans oren gericht. Ze doen waar ze zelf zin in hebben en verspillen miljoenen euro's aan onzinnige zaken. Zoals het winkelvestigings beleid. Overal alles driedubbel zodat er altijd weer zaken dichtgaan. Versnippering van horeca in het centrum. Troep in het centrum. Ellende in de avonden/ weekenden in de parkeergarage/ hal, zoveelste verbouwing aan het Gemeentehuis. Een onbeheersbare verkeersdrukte/ gevaarlijk woonwinkelerf in het centrum waar de Gemeente weigert wat aan te doen. Nee wegkijken daar zijn ze goed in bij de Gemeente. 3/4 van de amtenaren komt van buiten het dorp en heeft heen enkele binding met Zeewolde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  In het gemeentehuis in Zeewolde is de vervelings- factor heel hoog, of het nu middenstanders of recreatie-huisjes bewoners zijn men heeft altijd wat te zeuren, godzijdank in 2018 weer gemeenteraadsverkiezingen !!!! dan kun jullie de huidige conservatieve-kliek uitzwaaien.

  reageer
 • Bezorgde ouder.

   

  Dus er zitten al 2 sportscholen die wel in het bestemmingsplan passen. Die wel een lichte bedrijf zijn of een maatschappelijke voorziening. Je stuurt als gemeente een brief naar Dhr van Suffelen waar je in aangeeft dat er een gesprek gaat plaats vinden maar voor dat gesprek besluit het college dat hij eruit moet. Want hij is met zijn sportschool in tegenstelling tot die 2 andere sportscholen 'geen' lichte bedrijf en 'geen' maatschappelijke voorziening .. En dit is met 2 maten meten? Dit is het beleid wat de gemeente Zeewolde voert? Schijnheilig en onvolwassen is het. Een hard werkende man die zich iedere dag 100% inzet voor de jeugd en volwassenen. Die discipline,normen en waarde en respect leert op de sportschool. Die niemand tot overlast is. Weinig parkeerplaatsen?? Bijna niemand komt met de auto!! En zowel dan staat iedereen altijd netjes geparkeerd. Kinderachtige gemeente. Meneer van Suffelen heeft gewoon niet de juiste achternaam. En hoort niet bij het groepje wat alles bepaald in Zeewolde. Want zo is het.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wanneer er documentatie is kan er eenvoudig geageerd worden en is de gemeente kansloos.

  reageer
 • De ambtenaren die op het gemeentehuis in Zeewolde werken bestaat voor een heel groot gedeelte uit parttimers en uitzendkrachten. Dan krijg je situaties als deze, eerst toestemming geven daarna intrekken. Wij hebben een bedrijf in Zeewolde en al die jaren is er wel iets, door de fantastische communicatie daar op het gemeentehuis!

  reageer
 • Jenna

   

  Succes Alex, ik hoop dat je wint

  reageer
 • Ben

   

  Gemeentehuis moeten ze verplaatsen dat hoort daar niet. Wat een volk ambtenaren

  reageer
 • Hgt

   

  Dit pand stond te huur bij een erkende NVM makelaar. Die had deze jonge ondernemer erop moeten wijzen dat de vestiging van een sportschool in strijd met het vigerende bestemmingsplan is. Ook de verhuurder heeft boter op z'n hoofd.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik denk dat de ondernemer dat zelf had moeten onderzoeken. Je hebt gewoon een onderzoeksplicht. De makelaar mag het niet verzwijgen of anders voordoen als je er om vraagt. Overigens hoop ik voor de ondernemer dat ie de toestemming van de gemeente zwart op wit heeft. Dan heb je een zaak. Is het mondeling geweest, zie dan je gelijk maar eens te halen bij deze verschrikkelijke gemeente. Sterkte en succes!

 • Robin

   

  Ik denk ook dat dit te verhalen is op de makelaar.

 • Peter Boereboom

   

  Lijkt mijnheer simpel. Gemeente zoekt in overleg met de sportschoolhouder naar een passende locatie en zorgt ervoor dat situatie gelijk is aan de huidige. Daarnaast betaald de gemeente alle bijkomende kosten en zorgt ze voor financiële genoegdoening. Tenslotte heeft een ambtenaar van de gemeente toegestemd in huisvesting van de sportschool. De ondernemer in deze moet beschermd worden. Punt uit.

  reageer
 • Emma

   

  Inderdaad. De fout ligt bij de gemeente, een ambtenaar heeft aangegeven dat het toegestaan is er een sportschool te beginnen. De gemeente moet jonge ondernemers juist helpen en hun initiatieven toejuichen !

 • svurker

   

  Te zot voor woorden.Die kun je niet zomaar op straat zetten. En dan de rest van zn leven in de schuldsanering zeker. Gemeente neem uw verantwoordelijkheid.Dit kun je niet maken. Of koop hem uit met een paar ton

  reageer
 • Brinkman

   

  Je hebt de verkeerde achternaam. Als dat Koops was geweest mocht het wel en kreeg je gratis parkeerplaatsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert