Ouders willen veiligere oversteek

ALMERE
Ongeruste ouders willen dat de oversteek aan de Europalaan in Almere Poort veiliger wordt gemaakt. Daar zitten meerdere basisscholen in de buurt. 

Ouders hebben een petitie opgesteld die donderdagavond aan de politiek in Almere is overhandigd. Er gebeuren bij de Europalaan geregeld ongelukken. Afgelopen week is er nog een meisje aangereden. Ruim tweehonderd ouders hebben de petitie ondertekend.

De Initiatiefneemster is Fatima Rakkani. Haar kind zit op de Columbusschool. Die school heeft te veel leerlingen en daarom worden ze verspreid over lokalen van andere scholen. Tussendoor moeten ze tussen die gebouwen pendelen om te gymmen. Ook dat baart de ouders zorgen. Ze willen dat de gemeente een zebrapad aanlegt en er stoplichten neerzet.

reacties (4)

 • evap

   

  Wij wonen in de buurt van de scholen. Ik verbaas mij er altijd over dat er ouders zijn die hun kinderen met de auto weg brengen i.p.v. lopend. Maar de onderwijzers brengen de kinderen ook geen verkeerslessen bij want om onze woning te verlaten moeten wij uiteraard de voordeur openen en hebben door de situatie geen zicht om de op de stoep fietsende kinderen. Dus de kans op een ongeluk is aanwezig en de aangesproken juffrouw interesseert het geen moer.

  reageer
 • Poorter

   

  Het is ook voor automobilisten een uiterst onoverzichtelijk kruispunt. Dat vraagt om ongelukken. Heel gauw deze onveilige situatie aanpassen, lijkt me.

  reageer
 • August

   

  Vaak zijn het de ouders van de school die voor de onveilige situaties zorgen.

  reageer
 • Poorter

   

  Ik ben geen ouder van de school, wel rijd ik hier bijna dagelijks langs (auto). De situatie is hoogst onduidelijk en daardoor gevaarlijk, voor alle partijen. En al helemaal voor kinderen.

 • Jond

   

  Wie de verkeerssituatie ter plaatse ooit verzonnen heeft dient onmiddellijk ontslagen te worden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert