Burgemeester bezoekt getroffen pluimveeboeren

BIDDINGHUIZEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft vrijdagochtend pluimveehouders uit Biddinghuizen bezocht die getroffen zijn door de vogelgriep. Bij drie bedrijven zijn afgelopen week opgeteld ruim 30.000 eenden geruimd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Bezoek
De Jonge ging als eerste langs bij de boer waar donderdagavond de eenden zijn vergast. Hij sprak daar, samen met de boer, met de taxateur die de waarde van de 16.000 gedode eenden kwam inschatten. De eenden liggen nu dood in de schuur en worden later op de dag geruimd. Later bezocht  De Jonge ook een ander getroffen bedrijf aan de Alikruikweg. 

Ramptoerisme
Op de ruimingen van de bedrijven komen veel nieuwsgierige mensen af. De Alikruikweg, waaraan de drie getroffen bedrijven zitten, werd donderdag door de burgemeester afgesloten voor doorgaand verkeer om ramptoerisme tegen te gaan. Omdat de geplaatste borden niet werken komen er verkeersregelaars aan het begin en aan het einde van de weg. Alleen bewoners en leveranciers worden nog doorgelaten.  

reacties (4)

 • KarelK

   

  Als hij daar niet had mogen komen, was het hem gewoon verboden, dus niet zeuren, het is zijn plicht en taak, naast gewoon menselijke belangstelling tonen.

  reageer
 • Jip

   

  Jeetje Aad in actie!!

  reageer
 • pieter

   

  Hij had in de haast zijn ambtsketen vergeten, daarom herkende ik hem in eerste instantie niet.

 • Medeburger

   

  Meneer Kees weet het weer eens beter. Ik vindt het grote klasse dat onze burgervader zich laat zien. Zijn stem laat horen en zijn steun betuigd.

  reageer
 • kees d.

   

  Maar hij verspreid het virus dat door de lucht waard gewoon met zijn lange regenjas.

 • kees d.

   

  Is de Burgemeester nu dan ook een ramptoerist? Hij had naar mijn mening best even moeten wachten met dit bezoek. Hij kan nu het pluimvee van zijn hobby buurman besmetten zonder zelfs op het erf van de buurman te komen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert