Aanleg Eemvallei gaat door

ZEEWOLDE
Er komt een nieuw natuurgebied met de naam Eemvallei. De afspraken hierover met verschillende partijen zoals de gemeenten Zeewolde en Almere, Staatsbosbeheer, Het Flevo-landschap en de Provincie zijn rond.

Het gebied ligt langs de A27 in de buurt van de ‘olifanten’ op grondgebied van Zeewolde. Daar wordt de oude rivier de Eem uitgegraven. In de vallei komen bossen.

Op dit moment worden zo’n 30.000 bomen gekapt voor de verbreding van de snelweg A6. Om die kap te compenseren worden evenveel bomen weer teruggeplaatst in het nieuwe natuurgebied. Het project Eemvallei wordt deels betaald uit de subsidiepot ‘Nieuwe Natuur’ van de provincie.

Verder komen in de vallei de natuurboerderij Vliervelden, een voedselbos en een speelwildernis. Wethouder Tjeerd Herrema van Almere verwacht dat de aanleg pas over 5 jaar begint.

reacties (13)

 • Ikke nie meer snap

   

  En rondom Almere haven wordt het steeds kaler. Triest. Kromslootpark kaal, langs de A6 kaal Waar blijven onze compensatie bomen? Floriade plukt ons letterlijk kaal

  reageer
 • Huib

   

  Een prachtig initiatief op een mooie locatie. Misschien is het mogelijk om uit te breiden met nog eens 30.000 bomen? Of 300.000? Om op die manier überhaupt iets meer te doen dan alleen compensatie van dat wat verdwijnt... Misschien toch stiekem de ecologische verbindingszone realiseren? Trek het bos maar door tot onder de eerste windmolens...Mooi gevarieerd bos met europese hardhoutsoorten, dennen en sparren. Jammer dat dit soort plannen zo lang op uitvoering moeten wachten. Kom maar door!

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Zeer geachte reageerders, Voor het plan 'Eemvallei' werd in een zogenaamd 'open-plan-proces' het hele jaar 2014 gelobbyd; in december 2014 besloot Provinciale Staten van Flevoland tot honorering van dit project. Nu dus klagen en/of bezwaar aantekenen heeft dus (helaas!) geen zin meer. Bent u tegen verkwisting van belastinggeld in deze orde van grootte (het gaat om vele miljoenen euro's) aan zinloos 'Nieuw Natuur'-gepruts van uw provincie en Grote Groene Graaiclubs als Staatsbosbeheer ( van DierenVernietigingsKamp De Oostvaardersplassen ) en het verderfelijke Natuurmonumenten, volgt u dan het toekomstig beleid van uw provincie op de voet en stemt u bij de volgende PS-verkiezingen vooral niet (meer) op de partijen die deze zinloze verkwisting mogelijk maakten. Tijdig bezwaar maken helpt! Nú klagen en emmeren is zinloos (helaas)!

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Enige tijd terug mocht er, een paar kilometer verderop, vooral geen ecologische verbindingszone worden aangelegd en nu kan dit dan ineens weer wel???

  reageer
 • RonH

   

  Dat vroeg ik me ook af . Ook vraag ik me af waarom de start 5 jaar moet duren ... de bomen zijn deze maand gekapt.

 • Aron

   

  wat leven er toch een boel positieve mensen in deze provincie! Zal ik dan maar de eerste zijn? Ik vind het een mooi plan en hoop op een boel mooie fiets, wandel en mtb paden in het gebied. Wellicht kunnen ze met de uitgebaggerde grond ook nog een aantal hoogte verschillen creëren. Als er dan ook nog een goede oplossing gevonden kan worden voor de boeren is iedereen blij

  reageer
 • Biootje

   

  weet je Aron, er zijn al zoveel prachtige fietspaden in onze provincie. (van mtb weet ik niet), maar je komt er hoogstens een handvol fietsers tegen, zelfs op een prachtige zondagmiddag zoals vandaag. misschien moet het groene rupsjenooitgenoeg eens een halt toegeroepen worden...

 • laat alle reacties zien
 • Groko

   

  Goh meen dat recent in PS nog is gesproken dat het om "vrijwillige onteigening" zal gaan. Kan me niet voorstellen dat ingetekende landbouw bedrijven die al eerder met potentiële natuur te maken hebben gehandbald van gedachte zijn verandert.....

  reageer
 • Piet

   

  "Vrijwillige onteigening", iets zegt mij dat hier "iets" niet klopt...........

 • Biootje

   

  al bekend wat er met de boeren gebeurd die daar wonen en werken? gaat die natuur ook gecompenseerd worden?

  reageer
 • Olaf

   

  Dit wordt weer zo'n geldverspillend project van gemeente Almere en SSB. Stop nu eens met dit soort waanzinnige ideeen.

  reageer
 • harmpie

   

  Gemeente Alminder gaat steeds meer de baas spelen op Zeewolde zijn grondgebied. Straks wonen wij nog in die vervelende lelijke stad. Gemeente raad van Zeewolde wordt eens wakker.

  reageer
 • Henk

   

  Oh jee, Staatsbosbeheer is er bij betrokken. Nou, dan wordt het vast helemaal niks. Voorbeelden genoeg van de puinhoop die Staatsbosbeheer er van maakt.

  reageer
 • michael

   

  en racepark Almere dan ??? hahaaha !!

  reageer
 • Frits

   

  Ach ja, plek genoeg in Flevoland voor racedromen.

 • Gast

   

  Natuur aanleggen op dure hoogproductieve landbouwgrond? Volgens mij zijn er dan heel wat andere plekken waar de grond minder opbrengsten geeft en bovendien ook maar de helft kost in vergelijking tot deze locatie.

  reageer
 • Jan

   

  Joh, de agrarische sector moet meer en meer toegeven aan de rest en wordt langzaam aan verder weggepest. De boeren worden hier in de reacties al regelmatig weggezet als mensen die standaard in grote auto's rijden en leven van de subsidies, uiteraard door mensen zonder enige kennis van zaken. Gewoon zo doorgaan en binnen afzienbare tijd zijn we voor de landbouwproducten afhankelijk van de import met alle risico's van dien. Dan gaan de mensen rechtstreeks moeten betalen voor duurder eten maar kunnen ze de schuld niet meer leggen bij de Nederlandse agrarische sector.

 • Ger

   

  Prachtig, dan is Tjeerd met vervroegt pensioen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert