BAS Voetbal zet kunstgrasplannen voorlopig in ijskast

BIDDINGHUIZEN
Het bestuur van BAS Voetbal heeft in overleg met haar adviseurs besloten de plannen voor de aanleg van een kunstgrasveld voorlopig in de ijskast te zetten. BAS wacht eerst de uitkomsten van de landelijke discussie over kunstgras en de gezondheidsrisico’s af.

BAS klaagt al geruime tijd over een tekort aan met name trainingsvelden. Dit voorjaar voerde de club actie bij de gemeenteraad om het onderwerp op de agenda te krijgen.

Budgetneutraal
In juni besloot de gemeenteraad dat de gemeente en BAS Voetbal rond de tafel moesten gaan zitten om te kijken naar de mogelijkheden. Voorwaarde was wel dat het de gemeente geen geld mag kosten.

Recentelijk is het kunstgras in een ander daglicht komen te staan, nu is gebleken dat het rubbergranulaat mogelijk kankerverwekkend is. Het bestuur van BAS volgt die discussie uiteraard en weet dat een andere opvulsel voor een kunstgrasveld vele duizenden euro’s duurder is. Dat maakt het voor BAS een stuk moeilijker om het veld te realiseren.

Pas op de plaats
,,In afwachtingen van de landelijke onderzoeken en de discussie over kunstgras hebben we recentelijk besloten pas op de plaats te maken’’, aldus voorzitter Huib van Os.

reacties (1)

 • Jan

   

  Je zal maar kunstgras leverancier zijn, wordt je bedrijf kapot gemaakt door een tv programma

  reageer
 • Asjemenou

   

  Het gaat niet om de kunstgrasmat maar om het instrooisel. Daar zijn naast giftige rubberkorrels diverse alternatieven voor. Als men daarvoor kiest is er niets aan de hand.......

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert