Restaurant At Sea wil veilige afslag

DRONTEN
Medewerkers van restaurant At Sea in Dronten willen een veiligere afslag naar hun restaurant. Het restaurant ligt aan het water langs de Drontermeerdijk. Volgens bedrijfsleider Diana Post is op de weg niet duidelijk aangegeven dat er een kruising zit en dat maakt het gevaarlijk.

Er is één ongeluk gebeurd in de afgelopen vier jaar. Toevallig was hun eigen chef-kok Klaas Sijtsma daarbij betrokken. Bij het ongeluk eind augustus knalde er iemand van achteren tegen hem op en raakte hij zwaargewond. Sijtsma is nog herstellende, maar staat wel weer af en toe in de keuken.

De medewerkers van At Sea merken dagelijks dat afslaan vanaf de Drontermeerdijk gevaarlijk kan zijn. "Dan sta je stil om af te slaan en zie je in je achteruitkijkspiegel dat degene achter je niet afremt," legt Diana Post uit. "Uiteindelijk remmen ze dan op het laatste moment".

Het restaurant wil graag dat de kruising gaat veranderen. Het probleem is ook aangekaart bij de provincie. Die laat weten dat er niet genoeg aanleiding is om iets te veranderen, maar gaat wel met het personeel in gesprek.

reacties (13)

 • Dirk Buiswater

   

  De inrit is ook wel bijzonder slecht aangegeven.Als dat beter wordt zal dat veiliger zijn door minder onzeker gezoek en de omzet zal een sprong maken.

  reageer
 • Eefje

   

  De provincie vindt dat er niet genoeg aanleiding is om desituatie te veranderen. Oftewel, er gebeuren niet genoeg ongelukken, zoals iemand hier eerder ook al zei. Als zie ik het anders dan Flevo Flevo, die gelijk de chefkok de schuld van zijn auto ongeluk in de schoenen schuift, elk ongeluk is er een teveel. Het is een onoverzichtelijk punt en er moet snel iets gebeuren, voor er nog ernstiger ongelukken gebeuren, zoals auto versus fiets!

  reageer
 • Ron

   

  Ik wist geeneens dat daar een restaurant zat. Nu wel. Overigens heeft de kaasboer Polderzoom op de weg Dronten Elburg ook een eigen afslag gehad. Kwestie van de juiste contacten hebben.

  reageer
 • KC

   

  Kruispunt zichtbaarder maken dmv 4 st geel/zwarte buizen en aanwijzingsborden.

  reageer
 • Wim

   

  Ik kom daar al 20 jaar op het strandje. Het is gewoon een onoverzichtelijke situatie. Met name het fietspad. Veel bossages waardoor je de fietsers niet ziet aankomen. Naar mijn inziens komt het door de vreemde S bocht die je moet maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marketing

   

  Ze doen net of daar 1000 auto's per uur passeren. Lijkt me een mooi stukje gratis reclame even voor de kerts.,...

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  1 ongeluk in 4 jaar tijd, veroorzaakt door hun zelf, ja dat zijn wel signalen dat de weg erg gevaarlijk is natuurlijk, als er elke maand mooi eens wat gebeurde geef ik ze gelijk, maar in dit geval was het gewoon een incident, dat kan op elk verkeerspunt gebeuren.

  reageer
 • Flevolander

   

  Is het zo moeilijk om daar ff de snelheid te verlagen. 150 mtr voor de afslag snelheid naar 50 km en daarna weer verhogen naar 80 km kost 2 borden en wat arbeidsloon, of een bord waarop staat .. let op afslaand verkeer!!. Een mensen leven heeft veel meer waarde en is niet vervangbaar.

  reageer
 • Bergerac

   

  Volgens mij ligt die afslag na een bocht. Inderdaad lastig.

  reageer
 • Jan

   

  Moeten ze de kassa maar openen daar hoeven de polderbewoners toch niet voor te betalen ik wil ook een nieuwe auto.

  reageer
 • kees d.

   

  Ik vind dit een beetje kort door de bocht. Bij het restaurant ligt ook een recreatiestrand met een parkeerplaats die van de gemeente Dronten zijn. Daar loopt ook een fietspad dat van uit een windsingel komt en er wel een spiegel geplaatst maar dit laat ook niet alles zien. Ik denk dat verkeersveiligheid een taak van gemeente en provincie is.

 • Buitenwegbewoner

   

  Dit betreft een lange rechte doorgaande weg, net als heel veel andere polderwegen. Dagelijks zijn er vele bewoners die in een soortgelijke situatie afslaan naar eigen erf. Gewoon een kwestie van heel tijdig gas loslaten, meermalen je remlichten aantikken (indien nodig ook als je stilstaat) en vooral je wielen nog niet insturen zodat als je toch van achteren wordt aangetikt in elk geval niet de andere weghelft opschiet. We kunnen toch moeilijk van de provincie verwachten dat iedereen een eigen strook voor linksaf krijgt.

  reageer
 • Loetje

   

  Is idd een doodeng punt. En er wordt veeel te hard gereden

  reageer
 • me

   

  Ik wil dat de doorlopende weg voor mijn huis afgesloten word. Veels te veel verkeer. Dit was met de nieuwbouw niet aangegeven. Naderhand is de situatie veranderd...

  reageer
 • Jan

   

  En ik wil een weg naar de a6 van mijn huis waar alleen ik op mag rijden

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert