Expositie vol liefde van Wil (88) en Guus (92)

LELYSTAD • Zo 4 december 2016 | 16:54 • Zondag 4 december 2016 | 16:54
Schilderijen, schetsen, boetseerwerk en een heuse dichtbundel. Allemaal gemaakt door de partners Wil van der Lans (88) en Guus Cleintuar (92) uit Lelystad. Zondag werd hun expositie in sociëteit Calliope geopend door loco-burgemeester Jop Fackeldey.

Liefde voor kunst
Het was alsof ze elkaar al heel lang kenden. De eerste ontmoeting tussen Wil en Guus was zo'n 5 jaar geleden. De twee vinden elkaar in hun liefde voor kunst. Al van jongs af aan geven zij uiting aan hun gevoelens door te schilderen en te schrijven. Het is ook precies de klik die de twee voelen. Volgens Guus maken ze allebei kunst met een diepere laag, met een bedoeling. Ook is de kunst een manier om nare dingen uit het verleden een plek te geven.

Dichtbundel
Voor Wil zijn de expositie en de presentatie van de dichtbundel spannende momenten. Guus moedigde haar aan en is blij dat ook anderen zien hoe bijzonder het werk van zijn partner is. Met de publicatie van de geïllustreerde dichtbundel gaat voor Wil een droom in vervulling. "Als kind las ik al gedichten met een prent ernaast. Nu heb ik mijn eigen prentenboek."

Liefdesgedicht
Wil schreef diverse gedichten over haar liefde voor Guus. Toen Guus deze onder ogen kreeg durfde hij niet verder te lezen. "Je ziet meteen dat dit om iets heel persoonlijks gaat, iets intiems. Ik had niet gedacht dat ze over mij gingen." Met toestemming van Guus zijn de liefdesgedichten opgenomen in de bundel 'De oerknal en meer'. "Ik heb er wel even aan moeten wennen. Maar zij wil het zo, dus dan moet het zo gebeuren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel