Moedige visboeren onderscheiden

URK • Ma 5 december 2016 | 13:02 • Maandag 5 december 2016 | 13:02
Twee Urker visboeren zijn maandagmiddag onderscheiden voor hun moedige optreden na een overval op een juwelier in Oldemarkt. Op het stadhuis van Rotterdam kregen ze een bronzen penning uit handen van Pieter van Vollenhoven: voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. 

De mannen waren in januari vanuit hun viskraam getuige van de roofoverval. Toen de gewapende daders met hun buit op de vlucht sloegen, gingen de Urkers er achteraan. Zij konden één verdachte te pakken krijgen. 

Eén keer per jaar beloont stichting Maatschappij en Veiligheid mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor een veilige samenleving. De meest eervolle onderscheiding maandagmiddag, de zilveren penning, ging naar een man uit Amsterdam  die - in zijn pyjama - heeft geprobeerd de ontvoering van een tweejarig meisje te voorkomen. Hij wist een van de ontvoerders te pakken en, ondanks een stroomstoot die hij kreeg, over te dragen aan de politie.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel