Staatsbosbeheer waarschuwt voor dun ijs

LELYSTAD
Boswachters van Staatsbosbeheer waarschuwen schaatsliefhebbers voor dun ijs in de Oostvaardersplassen.

Waaghalzen probeerden de afgelopen dagen al om de eerste rondjes te maken op de dichtgevroren plassen in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. Staatsbosbeheer benadrukt dat het onverantwoord is, omdat het ijs nog niet geschikt is om op te schaatsen. 

Een jongen zakte afgelopen weekend door het ijs. Hij is niet gewond geraakt.

reacties (4)

 • Bewoner

   

  Is het niet verboden om op het ijs te komen je mag toch niet van de paden af zonder begeleiding En waarom moet er precies dat geschaats worden ga naar het bovenwater

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Schaatsen op natuurijs heerlijk maar mensen mensen Staar je niet blind op 1 of 2 nachtjes vorst. Waarom komt de Elfstedentocht niet tot stand denk je?

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waarom komt de Elfstedentocht niet tot stand denk je?" Daar heeft Jan Terlouw onlangs nog 7 minuten ongestoord over kunnen praten in het doorgaans zo jachtige programma 'De Wereld Draait Door'. En de rayonhoofden zijn te kakkerig ook natuurlijk.

 • Steven Stedenwijker

   

  Ze kunnen beter snel de waterwegen in de Oostvaarders vrijmaken zodat er straks mooi geschaatst kan worden als het goed zou gaan vriezen. Alles groeit dicht en binnen een jaar of 10 is er straks geen open water meer over.

  reageer
 • Kees den Breejen

   

  Ik dacht dat ze in de oostvaardersplassen juist voorstander zijn van natuurlijke selectie.

  reageer
 • naam

   

  klopt, maar goed het is beleid van de overheid wat uitgevoerd wordt en die schijnen ook iets te vinden over het beschermen van idioten tegen zichzelf

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert