Kraamverzorgster bouwt school in Kenia

DRONTEN
Kraamverzorgster Corien Norder uit Dronten gaat voor de achtste keer naar Mtangani, een klein dorpje in Kenia. Ze gaat er heen om de bevolking te helpen. In 2005 ging ze met haar gezin op vakantie naar het land en bracht ze wat spullen mee. In de jaren die volgden, zorgde ze voor waterpompen, startte ze een microkrediet-project, en maakte ze onderwijs voor volwassen vrouwen mogelijk.

Sponsorsysteem
Op het moment dat Norder eigenlijk dacht dat het wel genoeg geweest was, kwam het idee van de school. Ze wist eerst niet waar ze het geld vandaan moest halen, maar kwam al snel op een sponsorsysteem uit. Ze richtte een stichting op en voor vijf euro per maand kan het onderwijs voor één kind gesponsord worden. Dat sloeg aan. "De school is uit de grond gestampt en nu krijgen er 240 kinderen les." Corien is daar trots op.

"Dit kwam op mijn pad"
De kraamverzorgster haalt voldoening uit het opzetten van de projecten. 'Zorgen voor' zit in haar bloed. Als je haar vraagt waarom ze dat in dit dorpje in Afrika doet, is het antwoord simpel: "Het kwam op mijn pad. Ik kan niet de hele wereld redden en mensen zeggen ook vaak dat er in Nederland ook armoede is. Maar dit is op mijn pad gekomen, dus dat probeer ik zo goed mogelijk te doen."

Voortgezet Onderwijs
Nu gaat Corien 'haar' school bekijken. Maar het blijft niet bij de basisschool. Want de kinderen kunnen straks wel lezen en schrijven, maar zonder voortgezet onderwijs moeten ze alsnog op het land gaan werken, zegt de Drontense. Daarom moet er nog een school komen waar de kinderen verder kunnen leren, om betere kansen te krijgen. Dat gaat ze komende week in Mtangani bespreken. Hoe het moet weet ze nog niet, maar dat het lukt en dat de middelbare school er over twee jaar staat, daarvan is ze overtuigd.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert