Meerderheid raad steunt aankoop Cantine

LELYSTAD • Wo 7 december 2016 | 9:04 • Woensdag 7 december 2016 | 9:04
Een meerderheid van de gemeenteraad Lelystad gaat akkoord met de aankoop van het gebouw van restaurant De Cantine. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering.

De gemeente koopt het gebouw voor ruim een half miljoen euro als onderdeel van het plan om het Nieuw Land Erfgoedcentrum ingrijpend te reorganiseren. De provincie koopt de andere gebouwen van Nieuw Land, maar vindt dat Lelystad de kantine van het voormalige werkeiland moet kopen.

Pleidooi voor snelle verkoop
Op 20 december neemt de raad een definitief besluit. De PvdA komt met een motie waarin de gemeente wordt opgeroepen het gebouw zo snel mogelijk weer van de hand te doen. De fractie LEUC gaat dat niet snel genoeg en vindt dat het gebouw nu al te koop moet worden aangeboden. Leefbaar Lelystad vindt dat de gemeente veel te veel voor het pand betaalt en zal daarom tegen stemmen.

Provinciale Staten besluiten woensdagavond over het omvangrijke reorganisatieplan van Nieuw Land Erfgoedcentrum en de steun aan het nieuwe erfgoedpark Batavialand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel