Meerderheid raad steunt aankoop Cantine

LELYSTAD
Een meerderheid van de gemeenteraad Lelystad gaat akkoord met de aankoop van het gebouw van restaurant De Cantine. Dat bleek dinsdagavond in een commissievergadering.

De gemeente koopt het gebouw voor ruim een half miljoen euro als onderdeel van het plan om het Nieuw Land Erfgoedcentrum ingrijpend te reorganiseren. De provincie koopt de andere gebouwen van Nieuw Land, maar vindt dat Lelystad de kantine van het voormalige werkeiland moet kopen.

Pleidooi voor snelle verkoop
Op 20 december neemt de raad een definitief besluit. De PvdA komt met een motie waarin de gemeente wordt opgeroepen het gebouw zo snel mogelijk weer van de hand te doen. De fractie LEUC gaat dat niet snel genoeg en vindt dat het gebouw nu al te koop moet worden aangeboden. Leefbaar Lelystad vindt dat de gemeente veel te veel voor het pand betaalt en zal daarom tegen stemmen.

Provinciale Staten besluiten woensdagavond over het omvangrijke reorganisatieplan van Nieuw Land Erfgoedcentrum en de steun aan het nieuwe erfgoedpark Batavialand.

reacties (4)

 • KC

   

  Die 500.000 euro had ook besteed kunnen worden voor gratis parkeren.

  reageer
 • ondernemer

   

  ach de pvda is daar kind aan huis dus zegt mij al weer genoeg het ruikt weer ergens naar

  reageer
 • ondernemer

   

  cantine voor 502.000,-- euro aankopen. hoeveel huur moet de ondernemer dan wel niet betalen 4000 euro in de maand ben benieuwd.denk dat de gemeente het geld beter kan besteden aan andere dingen oa het infrastrustructuur rondom het centum enz enz

  reageer
 • Hans

   

  Wat zijn de risico's voor Lelystad? betaalt de huurder zijn huur wel op tijd? Vorige jaren was er een huurachterstand. Wat gebeurt er als de huurder uit het pand gaat? Is het pand dan wel verhuurbaar? Waarom koopt de gemeente wel het pand maar krijgen ze van de Provincie niet de ondergrond? Dit soort vragen heb ik niet in de raad gehoord. De PVDA wil een motie indienen om het pand later te verkopen. Waarom koop je het pand nu dan? Er zit een discutabele huurder in en een verhuurd pand is altijd moeilijker te verkopen dan een leeg pand dus is de kans op verlies bij verkoop zo goed als zeker. Ik snap LEUC niet dat ze wel instemmen met koop maar net als de PVDA het pand als nog willen verkopen. In 2014 is een taxatierapport gemaakt van het hele NLE gebouw. Waarom vraagt de raad daar niet naar? Is het gebouw wel zoveel waard.

 • raadsvolger

   

  Het is/was slikken of stikken geblazen in de raad gisteravond m.b.t. aankoop cantine voor 502.000,-- euro. Wat is de taxatiewaarde van dit pand ? Raadszitting was al voorgekookt door B&W, welke natuurlijk ook onder druk zijn gezet door de Provincie die vandaag 7 december al een definitief besluit neemt terwijl de raad dit op 20 december doet

  reageer
 • KC

   

  Is binnen de taxatie ook de inventaris meegenomen? De inventaris is al van de gemeente, dus het gebouw minder waard. De Catine loopt voor geen meter, dus zal er weinig gegadigden om het te kopen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert