Bewoners Pigmenthof boos om grondverzakkingen

ALMERE
Bewoners van de Pigmenthof in Almere Buiten zijn boos op de gemeente. Volgens hen zou de gemeente nog dit jaar de verzakte grond in hun buurt ophogen, maar dat is nog niet gebeurd. Op sommige plekken is het verschil tussen tuin en stoep meer dan 25 centimeter. 

Tijdelijke oplossing
Onlangs hebben buurtbewoners een brief van de gemeente gekregen. Daarin staat dat de gemeente in 2018 groot onderhoud in de hele buurt uitvoert. Tot die tijd stelt de gemeente een tijdelijke oplossing voor. De ruimte tussen de stoep en tuin wordt opgehoogd, zodat er een helling ontstaat.

Groot onderhoud meerdere malen uitgesteld
Volgens Brenda Dikkeboom, die namens buurtbewoners spreekt, hebben zij de tijdelijke oplossing geweigerd omdat zij een definitieve oplossing wensen. Bovendien is het groot onderhoud volgens hen al meerdere malen uitgesteld. Daarom hebben zij geen vertrouwen meer in de gemeente.

Gemeenteraad moet ingrijpen
Buurtbewoners hebben enkele tientallen handtekeningen ingezameld. Donderdag spreken zij de gemeenteraad toe over de problematiek in de hoop dat er snel een oplossing komt.

reacties (10)

 • Emma

   

  Als je in Almere woont hoort dit er inderdaad bij. Ik woon in Almere Haven en heb de tuin al diverse malen opgehoogd, ga nu via meerdere treden de deur in, ooit lagen de tuinpaden op dezelfde hoogte als de buitendeuren. Ook bij aanbouwen, zoals een veranda, moet je daar rekening mee houden.

  reageer
 • ronH

   

  op almere vandaag een mooie extra alinea over een vijver in iemands tuin en scheurende folie en daarom de vijver maar weggehaald. tja laat de gemeente nu net niet iemands tuin ophogen (ook niet als men ophoging beloofd) en laat goedkope vijverfolie idd na verloop van tijd scheuren o.a. door inwerking van vorst en zonlicht (ook als het niet zakt). misschien kunnen de buren of ambtenaren even uitleggen hoe 1 en ander in elkaar steekt.

  reageer
 • KC

   

  Klei klinkt niet, wel het veen in de oude rivier slenken van de Eem, Vecht, e.d. Kijk naar de Vogelweg

  reageer
 • Dirk Buiswater

   

  Het zijn de veenlagen die oxideren. Nog afkomstig van de rivier de Eem.Ook de Vogelweg had daar last van.

  reageer
 • Peper

   

  In Almere-Haven is het 28 cm. De inklinking is vanaf drooglegging tot aan 2040 berekend op zo'n 75 cm, en neemt logaritmisch af. Ophogen met tempex blokken i.p.v. zand is de beste remedie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Nog even geduld de Floriade is pas over vijf jaar.

  reageer
 • Poldernees

   

  Welkom in de Polder. Klei klinkt in..!! Punt.

  reageer
 • Mick

   

  Vandaag toevallig doorheen gelopen. Ooit gewoond op nummer 15. Het is inderdaad ongelooflijk. Jammer van zo'n mooie buurt!

  reageer
 • KC

   

  Op hogen met zand help niet, dan wordt de zetting opnieuw in gang gezet. Zwaar grond er uithalen en ophogen met lichte materialen, zoals schuimbeton, tempex, hydrokorrels, e.d.

  reageer
 • Henk

   

  Wie verzaakt er hier......?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert