Negen jaar cel voor Almeerders in zaak Weespertrekvaart

ALMERE
Twee Almeerders hebben in de Weespertrekvaartzaak in hoger beroep beiden negen jaar cel gekregen. Het gerechtshof in Amsterdam acht zowel de 56-jarige vrouw als de man van 71 schuldig aan doodslag. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist voor de vrouw en zeven voor de man. 

Het tweetal zou in 2011 een Amsterdammer de keel dichtgeknepen hebben. Het lichaam van het slachtoffer werd gedumpt in de Weespertrekvaart in Diemen. Of het slachtoffer door wurging of verdrinking om het leven is gekomen, is onduidelijk. 

De rechtbank in Amsterdam zag eerder de vrouw nog als hoofdverdachte. Zij kreeg vorig jaar tien jaar celstraf. De man werd medeplichtig bevonden en kreeg toen een gevangenisstraf van drie jaar.    

reacties (1)

 • Hn

   

  Niet normaal dat het zolang duurt zo''n proces. Het was in 2011 en nu Is het bijna 2017. Gaat helemaal nergens over. Echt tergend voor zowel nabestaanden als daders.

  reageer
 • Eddie

   

  Tergend voor de dader?? Serieus?

 • August

   

  Er is iemand vermoord en de daders zijn veroordeelt tot negen jaar en jij zegt "gaat nergens over" misschien even nadenken voordat je reageert.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert