Rechter buigt zich over komst crematorium

ZEEWOLDE
Heeft de provincie terecht een vergunning afgegeven voor een crematorium op bedrijventerrein Trekkersveld? Dat wil de gemeente Zeewolde graag van de bestuursrechter horen. Ook zou de rechter nog een keer moeten kijken naar bezwaren van omliggende bedrijven, die de komst van een crematorium helemaal niet zien zitten.

Zeewolde weigerde vorig jaar de vergunning voor het crematorium, maar de initiatiefnemer wist die bij de provincie alsnog te krijgen. De gemeente was bang dat logistieke bedrijven op Trekkersveld hinder zouden ondervinden van rouwstoeten. De provincie veegde dat bezwaar van tafel, omdat de overlast mee zou vallen.

De gemeente vindt dat de provincie veel te kort door de bocht is gegaan en stapt daarom naar de rechter. Die zal op 16 januari een oordeel over de provinciale vergunning geven.
 

reacties (6)

 • Jeroen

   

  Volgens mij is "Zeewoldenaar" een beetje overdreven bezig. Ik woon ook in Zeewolde en heb niks geen last van Koops, of de fam. Koops. En een crematorium moet kunnen, maar op het Trekkersveld vind ik het wat overdreven, er zijn mooiere plekken te bedenken.

  reageer
 • Rob

   

  Vrachtwagens, trailers en wat voor transportmiddelen horen zowieso niet lukraak geparkeerd te staan over een industrieterrein, maar gewoon op het terrein van de ondernemer zelf. Als er al een crematorium komt dan moet de Gemeente daar gewoon een algemeen parkeerverbod instellen voor vrachtwagen met of zonder trailers simpeler kan het niet.

  reageer
 • Jan

   

  Er is wel een verschil tussen lukraak geparkeerd staan of vrachtwagen die op de weg moeten wachten om zich aan te melden of ergens een terrein op te draaien. Ik werk ook op Trekkersveld en echt, dat blijf je net als op alle industrieterreinen gewoon houden. Maar om daar met een rouwstoet tussendoor te moeten rijden... nee dank u. Dan is het Horsterparc een veel betere plek zoals ook 'Wim' al aangeeft.

 • Wim

   

  Het lijkt mij dat op het Horsterparc een prima plek is voor een crematorium. Ruimte zat, geen transportbedrijven en kan mooi tegen de groene achterzijde aan.

  reageer
 • Elroy be

   

  Ben zelf een chauffeur van koops en zetten heus niet al het verkeer vast! Er staan in het weekend hoogstens 75 vrachtwagen lukraak over het industrieterrein geparkeerd

  reageer
 • Zeewoldese lezer

   

  Hier zou toch geen hinder van een rouwstoet zijn. Ik dacht namelijk in eerdere berichtgeving te lezen dat het puur om crematorium ging, zonder aula's om ook diensten te laten plaats vinden?? Wellicht ben ik verkeerd geïnformeerd maar als het puur om een crematorium gaat als functie ipv een plaats van samenkomst dan zou dat toch geen probleem moeten zijn?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk Zaan

   

  Het bezwaar zal echt niet in de rouwstoeten liggen. Die rijden een normale snelheid. Men wil gewoon dit niet voor de deur en het moet maar bij een ander.

  reageer
 • Jan

   

  Ik zou toch ook niet graag in een rouwstoet willen rijden over Trekkersveld, laverend tussen geparkeerde opleggers en wachtende vrachtwagens, om maar te zwijgen over de Polen (over het algemeen) die regelmatig met een noodvaart over de Industrieweg scheuren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert