Flevoland moet Fairtrade-provincie worden

FLEVOLAND
Flevoland moet een 'Fairtrade Provincie' worden. Een motie met die strekking werd woensdagavond door een meerderheid van de provinciale politiek gesteund. Alleen 50Plus en de PVV stemden tegen

De SP kwam met het voorstel omdat in Nederland al twee andere provincies de 'Fairtrade'-status hebben. Veel andere provincies en gemeenten zouden hier ook aan werken. Dronten en Noordoostpolder hebben zelfs al het 'Fairtrade'-stempel. In Almere wordt er nu over gesproken. 

Dit betekent dat zij bij de inkoop van producten maximaal rekening houden met de omstandigheden waaronder die producten zijn gemaakt en worden verhandeld. De gedachte is dat zo meer geld bij boeren en producenten in ontwikkelingslanden terecht komt, waardoor zij gemakkelijk in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De provincie moet nu eerst gaan bedenken hoe dit wordt aangepakt. Over een half jaar moet daar meer duidelijkheid over komen.

reacties (5)

 • Lachenbuikpijn

   

  Nederland/Flevoland en eerlijk zakendoen hahahaha. Het belastingparadijs voor criminelen, slavernij economen etc.

  reageer
 • Hahahaha+++

   

  Hier zijn al 10-tallen studies aan geweid!! Zijn het rendieren????? Moet zijn, hier zijn al 10-tallen studies aan gewijd..

  reageer
 • sjaakdronten

   

  als je om het milieu en dergelijke denkt ga je als eerste voor lokale producten. niet deze dus van de andere kant van de wereld weghalen als deze in de eigen provincie geproduceerd worden.

  reageer
 • Jan

   

  Veel succes met je cacoabonen en koffieplantage in de polder. Goed idee, het weer werkt ook lekker mee.

 • Hahahaha

   

  Zijn politici nu echt zo dom of onderzoeken ze te weinig. Fair trade gecertificeerde producten zijn er niet om de producenten van de grondstoffen meer inkomen te geven. (Max Havelaar uitgezonderd). Hier zijn al 10-tallen studies aan geweid. De grootste; UTZ certificering heeft zelfs voor grotere armoede gezorgd in de gebieden waar de gondstoffen (cacao, koffie en thee) vandaan komen...... De enige die goed aan UTZ verdienen zijn de al grote foodverwerkende / producerende bedrijven....

  reageer
 • Jan

   

  En weer heeft een ambtenaar zijn functie veilig gesteld, zal wel weer iemand een dagtaak aan hebben om alles na te pluizen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lekker hè, zo een beetje tieren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert