Werklozen kunnen terecht bij tweede participatiefabriek

ALMERE
Welzijnsstichting De Schoor opent begin volgend jaar een tweede participatiefabriek in Almere. De focus komt te liggen op asielzoekers met een verblijfsvergunning en 45-plussers. De participatiefabriek is een werkervaringsproject van De Schoor en de gemeente. Het doel is om langdurig werklozen aan een baan te helpen.

De eerste fabriek is gevestigd in een buurtcentrum in de Literatuurwijk. De tweede vestiging komt waarschijnlijk in het stadscentrum of in Buiten. De uitbreiding komt er omdat het project succesvol is en er een wachtlijst is. Daarnaast wil de gemeente ook dat het project beschikbaar is voor statushouders.

De nieuwe locatie gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar open. 

reacties (2)

 • Wietske

   

  Zelf volg ik ook een traject bij de Participatiefabriek en ik kan zeggen.... Het lijkt en is GEEN sociale werkplaats. Je krijgt begeleiding in het vinden van je passies en (verborgen) talenten. Eenmaal gevonden, dan krijg je begeleiding in het zoeken van werk. Als blijkt dat je een opleiding nodig hebt, dan word ook daar gekeken naar mogelijkheden en de financiering hiervoor. Tijdens het traject krijg je volop mogelijkheden om door vrijwilligerswerk werkervaring op te doen. Als je eenmaal werkervaring opgedaan hebt dan ga je samen met een jobcoach op zoek naar een betaalde baan. Zodra je een betaalde baan hebt gevonden, dan krijgen de werkgever en jij ook nog begeleiding. En ik heb ook echt genoeg 45+ ers via de Participatiefabriek aan het werk zien uitstromen naar een betaalde baan. Ik vind dit echt een succesformule en heb er 100% vertrouwen in gekregen dat ik via de Participatiefabriek aan een leuke betaalde baan kom!

  reageer
 • Joop

   

  Prima, het is een goed idee om statushouders zo snel mogelijk aan het werk te krijgen, dat is goed voor de integratie. Ook top dat er aan de 45 plussers wordt gedacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert