Wethouder informeert alleen raad over foutenoverzicht camping Waterhout

ALMERE
Waar het precies fout ging met het onteigenen van camping Waterhout blijft geheim. De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema vindt het niet netjes tegenover externe partijen om het geanonimiseerde feitenrelaas vrij te geven. Ook zou de informatie te veel een kijkje in de keuken van de gemeente Almere geven.

Donderdagavond bespreekt de gemeenteraad het feitenrelaas. Dat gebeurt achter gesloten deuren. Ook wordt de raad bijgepraat over de gesprekken die de gemeente voert met jachthaven Haddock. De camping en de jachthaven liggen in het gebied van de toekomstige Floriade. 

Moeizaam
Met beide partijen verlopen de gesprekken moeizaam. Haddock mag blijven, maar gesprekken over woningbouw om innovatieplannen van de eigenaar te financieren, liepen spaak. Camping Waterhout moet vertrekken uit het gebied om ruimte te maken voor uiteindelijke woningbouw voor de Floriadewijk, vindt de gemeente. 

Wat ging er ook alweer mis met de onteigeningsprocedure?
Herrema heeft het besluit tot onteigenen inmiddels al drie keer aan de gemeenteraad moeten voorleggen. De laatste keer omdat de gemeente het onteigeningsbesluit aan de drie eigenaren van Waterhout had moeten sturen, maar dat alleen aan de camping had gedaan. Dat is een vormfout. Ook werden er cijfers door elkaar gehaald als het gaat om de hoeveelheid vierkante meters die moeten worden onteigend.

Deze fouten hadden voorkomen kunnen worden als de gegevens vooraf door Rijkswaterstaat waren gecontroleerd. Dat is ook gebruikelijk, maar externe adviseurs oordeelden dat er geen noodzaak voor was. Dat bleek onjuist te zijn. Wethouder Herrema liet daarop door de gemeentesecretaris onderzoeken hoe het fout heeft kunnen gaan. 
 

reacties (24)

 • Kansspel

   

  Ezeltje Prik kan je ook gebruiken om je stem uit te brengen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "(...)dat de pvv zoveel zetels binnenhaalt." - dat weten we pas als de stemmen geteld zijn volgens mij.

  reageer
 • Dirk2

   

  Dit zegt genoeg! Wanneer wordt er nu eindelijk eens opgetreden tegen deze heer Herrema? Het College en ook de Raad is niet meer serieus te nemen in dit dossier! In en in triest, dat dit nog kan in Flevoland!

  reageer
 • Jip

   

  Onze Tjeerd heeft echt wat te verbergen. Transparant zijn is hij nooit geweest. Weg met die man.

  reageer
 • Philip

   

  Wanneer je de opmerking van Herrema over het kijkje in de keuken nou eens vertaalt naar een restaurant: wanneer de eigenaar geen kijkje in de keuken wil geven dan kun je er donder op zeggen dat het in die keuken een troep is. Dus dan maar liever stiekem doormodderen en hopen dat er niemand ziek wordt. Ook dit kan in Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Precies. Dan maar een verzoek indienen om het dossier te mogen inzien.

  reageer
 • Henk

   

  Een transparante overheid. Nee, dat zou teveel van het goede zijn. De gemeente Almere roept alleen maar aversie op in haar doen en laten rondom de Flopriade. Machtsvertoon, slechte communicatie, boze ondernemers. Dit project kent alleen maar verliezers. De inwoners aan het einde van dit project als de allergrootste verliezers. Want die blijven achter met een mega verlies.

  reageer
 • Van Haven

   

  Dan heb je kennelijk niet alle tekeningen gezien .... Hier valt de gemeente alles te verwijten . En nu dit weer, met gesloten deuren ... Beseft Herrema wel wie uiteindelijk zijn salaris betaald? Arrogantie ten top !

  reageer
 • Hannes

   

  Dan mag je aannemen dat het gehele project een ordinaire bouw en grondspeculatie is!! Wat vanaf het begin al duidelijk aanwezig was!!.

  reageer
 • Truus

   

  "Ook zou de informatie te veel een kijkje in de keuken van de gemeente Almere geven."Tja, en dat kan Herrema natuurlijk niet gebruiken, want dan gaat de beerput open. Ik vraag me trouwens af in hoeverre de gemeente de deuren kan sluiten en in hoeverre de burgers juist wel het recht hebben om een kijkje in de keuken van de gemeente te nemen. Herrema verbiedt het ook niet met zo veel woorden, gebruikt alleen de woorden "niet netjes tegenover externe partijen om het geanonimiseerde feitenrelaas vrij te geven". Misschien mogen die externe partijen dat zelf uitmaken? Misschien hebben zij juist wel belang bij openbaarheid.

  reageer
 • Jos

   

  De hoop vestigen op.de lokale partijen.... Ook Leefbaar Almere, opgericht om het melogomane Omniword te stoppen, vindt de Floriade fantastisch.

  reageer
 • De meester

   

  Facade is iets anders dan wat u wellicht bedoelt. Altijd riskant om moeilijke woorden te gebruiken wanneer je niet weet wat ze betekenen.

  reageer
 • Jan

   

  Het is niet in de portefeuille van de burgemeester maar die van de PvdA Herrema.

  reageer
 • Stephan

   

  Los van de Floriade zou de zuidoever op termijn toch al een woon/werkgebied worden. Kans zou groot zijn dat daar ook geen plaats voor de camping was. Overigens zit de camping al vanaf het begin in het plan van het Floriadeterrein. Hier valt niet alleen de gemeente iets te verwijten. Ook de campinguitbaters zijn medeschuldig aan de huidige situatie door hum soms halstarrige houding.

  reageer
 • Hannes

   

  Als het zo'n geheim is dan weten we nu langzamerhand wel dat de Floriade/woonwijk nooit een groenlicht relatie teweeg zal brengen!. Tenzij men het op een andere locatie teweeg brengt!. Voorbeelden genoeg aangegeven!!. Zelfs als er geen Camping en Jachthaven was geweest, heeft de Floriade/woonwijk op deze locatie totaal geen kans van slagen!!. " En dat staat voor mij zoder onderbouwing als een paal bovenwater!!.

  reageer
 • John

   

  Ik voel een WOB'je aankomen !!!!!!!!!!!

  reageer
 • John

   

  Volgens mij is de belangrijkste vraag of we het zogenaamde "point of no return" al gepasseerd zijn of kunnen we de façade nog stoppen ??? Indien we dit nog kunnen stoppen zeg ik, vol in de ankers en het tot nu toe opgebouwde verlies nemen voordat we als gemeente op een falliesement afstevenen.

  reageer
 • KC

   

  Voor omroep Flevoland een schone taak om hierover een WOB-verzoek in te dienen. Deze achterkamertjes politiek is niet te toleren over zoveel miljoenen euro's.

  reageer
 • sjoerd

   

  Als je dit als raadslid accepteert ben je geen knip voor de neus waard. Openheid aan de burgers is toch het minste wat je nu mag verwachten. En als deze meneer dat niet wenst te geven, stuur hem dan weg. De burgers van uw gemeente hebben er recht op...

  reageer
 • Guderian.

   

  Mooi hoor en de pvda maar zeuren dat ze niet snappen dat de pvv zoveel zetels binnenhaalt. Ook zwak dat we de burgemeester niet horen. Een stad met een hoop potentieel die door incompetente bestuurders word bestuurd. Op naar de verkiezingen en dan maar hopen dat de plaatselijke partijen met goede mensen op de lijst komen.

  reageer
 • Jan

   

  Dit zijn weer typisch PvdA trucjes om de boel onder de pet te houden. PvdA doet er ook werkelijk alles aan dit project met een megaverlies de boeken in te laten gaan. En maar afvragen waarom er totaal geen draagvlak meer is in de Floriade. Moet nou weer lezen dat er weer fouten zijn gemaakt in dit dossier. Wij als inwoners hoeven geen kijkje meer in de Herema keuken. Deze staat momenteel volledig in brand. Men mag hopen dat het geen uitslaande brand wordt. Ik mag hopen dat bij de stoplichtenpresentatie alle stoplichten op rood staan. Groene lichtjes zijn volgens mij niet te verkopen aan de Almeerse inwoner. In bedrijfsleven had men er al niet eens aan begonnen.!!!. Kan wel zien dat er geen ondernemers in de raad zitten maar overgrote deel loonslaven en AOW ers.

  reageer
 • Hn

   

  Geheim? GEHEIM? Deze klucht moet echt niet gekker worden. Eigenlijk weet je hierdoor al dat het zaakje heel erg stinkt. Wat een schertsvertoning daar!

  reageer
 • stop

   

  Dit getuigd van regenten gedrag. En verstrekt de gedachte dat politici onbetrouwbaar zijn. Dat in deze zaak zaken zijn gebeurt die het daglicht niet kunen verdragen. Wethouder schaam u. Juist in deze zaak is openheid geboden om vertrouwen te behouden..

  reageer
 • Rutger

   

  Zo komen we Herrema weer. Als het hem heet onder de voeten wordt, worden zaken ineens achter gesloten deuren besproken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert