Voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs kan beter

LELYSTAD • Vr 9 december 2016 | 0:12 • Vrijdag 9 december 2016 | 0:12
Burgemeester en wethouders in Lelystad maken zich zorgen over het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in de stad. Uit de Onderwijsmonitor 2016 blijkt dat de resultaten van deze types onderwijs onder het landelijk gemiddelde liggen.

Het college noemt het verder opvallend dat in het derde jaar van het voortgezet onderwijs ruim 40 procent van de leerlingen een ander type onderwijs volgt dan oorspronkelijk was geadviseerd. Met scholen zouden inmiddels al afspraken zijn gemaakt om dit grote aantal overstappers te voorkomen en verlagen.

Basischolen doen het beter
Uit de monitor blijkt dat het met het basisonderwijs in Lelystad beter gaat. Nieuwe generaties instromers presteren beter dan hun voorgangers. Volgens de monitor komt dat mogelijk doordat kinderen tegenwoordig al op de peuterspeelzaal en in de eerste twee klassen van de basisschool beginnen met leren.

De onderwijsmonitor wordt elke twee jaar opgesteld door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Gekeken wordt naar de stand van het onderwijs in Lelystad, van het basisonderwijs tot en met het beroepsonderwijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel